Om Max

Hur kunde det gå så fel?

Här kommer fortsättningen på min berättelse som startade igår…

Hur kunde det gå så fel?

Så där stod jag. Visserligen med en säljsuccé från min första bok i ryggen. Men det försörjer man inte en 6-barns familj på. Mitt välbetalda jobb som Vice VD hade jag sagt upp mig från, vilket gjorde att jag var tvungen att snabbt hitta kunder till min nystartade konsultfirma.

Detta var hösten 2008. Och plötsligt small det på den där banken i USA. I oktober var börsfallet, den ekonomiska katastrofen och lågkonjunkturen ett faktum. Alla svångremmar på alla företag i hela Sverige drogs åt och där stod jag och var tvungen att skaffa nya konsultkunder på en helt död marknad. En marknad där ingen, absolut ingen ville köpa.

Paniken var nära. Hur skulle jag försörja oss? Jag räknade snabbt ut att vårt sparkapital skulle räcka i högst ett halvår sedan var pengarna slut. Det fanns inga fler reserver.

Tidningarna och tv-nyheterna trummade på med dom svartaste rubriker som jag någonsin sett, precis som jag berättade i Sälja Hemifrån-ljudboken (har du inte lyssnat på den ännu så är det dags nu). Utsikterna för att göra affärer och att hitta kunder som vill ta in en säljföreläsare var precis lika dystra.

Jag försökte hålla huvudet kallt för att hitta lösningar. Det var verkligen ”back to basic”. Jag ringde och skrev till alla jag kunde komma på. Ingen ville ha säljträning. Alla satt i gnällhörnan och trodde att världen skulle gå under. Ett scenario som påminner om Sverige idag. På två månader rasade allt.

I min iver att hitta en lösning bestämde jag mig för att vara ute bland folk, istället för att låsa in mig och grubbla i min ensamhet. Jag besökte nätverk, höll en gratisföreläsning om min avslutsbok och träffade massor med trevliga människor. Det gjorde att jag mitt i eländet fick positiv energi. Dessutom fick jag en inbjudan…

En kille skulle hålla en lunchföreläsning med enkla råd om hur man gör som säljare när marknaden går ner. Jag bestämde mig för att gå och lyssna. Det var en av dom tråkigaste föreläsningarna jag någonsin hört. Men för mig är det den bästa någonsin. När jag satt där och lyssnade kom lösningen till mig. Det som vände allt.

Vill du veta vad som hände? Läs mitt inlägg imorgon med titeln: En idé som ändrade allt.

Vi hörs imorgon!

Allt går!

Max

PS. Finns du på Instagram? Jag följer gärna dig! Klicka på mig så följer vi varandra! https://www.instagram.com/max.soderpalm