Topp26-sommar

Sommarens guldkorn som du inte får missa av Max Söderpalm

Har du tänkt på vad tiden går fort? Sommaren är på tid, har man lyxen att kunna unna sig en stunds ledighet så går den så snabbt att man knappt hinner blinka innan det plötsligt redan är sensommar. Och då börjar säljstarten närma sig.

Det är därför jag den här sommaren har varit så noga av att hänga med spännande människor. Precis som alla andra har allt som hände i våras påverkat mig och jag behövde också ny kraft. Det var då jag fick idén om att ordna en Topp26-sommar.

Topp26 är ju mitt begrepp för den affärsman eller affärskvinna som tillhör dom främsta 26 % inom sin bransch. Begreppet myntades när jag skrev boken och föreläsningen 74 % av alla säljare suger – så här gör du för att inte bli en av dom.

Och är du inte en av dom, då är du Topp26.

Nu, här i näst sista delen av Topp26-sommar tänkte jag gå tillbaka och ge dig guldkornen ur vad mina bloggarkompisar och jag har bidragit med under sommaren. Så att du inte missar den positiva energin, allt finns ju samlat här på bloggen.

Första gästbloggare ut var Patrik Ek som i sin krönika Sommaren är såld gav oss något som många är i stort behov av just nu.

En enkel metod som gör att du kan göra varje dag bra. Läs den för att förbereda dig inför höstens säljdagar. Det behövs alltid när kvällarna börjar bli mörka igen.

Nästa kvinna ut var Fanny Dolff, som verkligen gav alla som behöver FLER affärskontakter dom bästa tipsen inför hösten.

Hur du fyller din almanacka genom att bygga på LinkedIn. Hon ställer den viktiga frågan som alla borde fundera på VÅGAR DU?

Tack Mamma för Örkelljunga skrev Pelle Johansson till dig som går och ältar gamla grejer som inte känns bra. Skulle du vilja slippa det ska du absolut läsa hans krönika.

Tanken på att åka till Örkelljunga på kollo har förvandlats från att vara något hemskt från barndomen till att bli ett riktigt bra minne. Följ hans råd!

Marie Hagberg är en glad en som vill ha roligt. Vill du fylla på med glädje och positiva tankar ska du läsa och följa med henne när hon skriver om att Maximera det roliga i livet.

Att låta sig drivas helt av det som man tycker är roligt måste väl vara det bästa sättet av alla att ta vara på sitt liv och sin tid?

 

Jag blev hög av den läsningen och skrev själv krönikan Gör vad du vill! Med fokus på hur du kan strunta i vad alla i Gnällhörnan säger och vad Neggarna försöker få dig att göra.

Istället fokuserar du på vad DU vill. Och att få det gjort. Där berättar jag också hur jag fick idén till att skriva Tvärtom-boken.

Den ultimata sparken i baken på hela Jantelagen och alla som är rädda för vad grannarna ska säga.

Krister Maxe är en skön juvel med massor av kunskaper för alla som säljer. I sin krönika fick vi en säljdialog från ett privat samtal i hemmet som alla säljare borde läsa varje dag.

Han berättar om hur han gick bet i ett säljsnack med sin 5-åring och hur hans fru hittade nyckeln till framgång. Behandla dina kunder som en 5-åring och sälj mer!

Processed with VSCO with hb2 preset

 

Att skapa ett dreamteam på jobbet är alla säljchefers högsta önskan. Johan Anäng ger oss en väg dit. Börja med att skapa Dreamteam på hemmaplan skriver han om och ger konkreta idéer om hur det går till.

Det man gör varje dag hemma kan leda till stora framgångar på jobbet. Och just nu är att bygga upp teamkänslan igen viktigt överallt.

Ska du till stranden i augusti? Glöm då inte att packa ned miniräknaren. Kerstin Öhman berättar hur hon tänker och agerar efter en vår som ändrat förutsättningarna för hennes eventbyrå totalt.

Att tänka nya tankar och göra saker på nya sätt kan leda till många spännande saker…

 

Anne von Porat bidrog med krönikan Den svåra och rätta vägen att göra karriär. Många viktiga ord om vilka du borde samarbeta med och varför.

En spännande resa bland kungligheter och kändisar, där du verkligen måste stå med båda fötterna på jorden.

Hur firar en entreprenör semester? Carola Gehrke skriver om en värld som alla företagare känner igen sig i. Att aldrig kunna och kanske inte ens vilja vara helt ledigt från det som man jobbar med.

Hennes krönika Semester med nya utmaningar gör att man nickar instämmande med ett leende på läpparna.

 

Och sist men absolut inte minst. Tina Rose sätter fingret på det viktigaste av allt för dig som vill vara en Topp26. Att älska det du gör, att alltid vara på väg framåt och att vara öppen när Attraktionslagen sätter fart och hjälper dig på din väg mot framgång. Hennes krönika heter Inget kan stoppa din business om du älskar och tror på den.

Passa på nu och läs alltihop. Det är du verkligen värd Det blir kanske sommarens mest positiva och inspirerande stund.

Tänk så här! Du är ju redan på rätt plats. Det är bara att läsa och scrolla, läsa och scrolla så har du allt du behöver.

Så att du är förberedd inför avslutningen på Topp26-sommar, som också blir uppstarten för din Topp26-höst.

En höst som jag föreslår blir din bästa säljhöst någonsin.

Allt går!

– Max

#topp26sommar #izonen #maxsoderpalm #semester #attraktionslagen #entreprenör #säljare