Monday Morning Letter

Hur reagerar du när chefen ber dig skriva en rapport?

Jag ställde en fråga till mina följare på LinkedIn häromdagen. Det jag undrade var om vad man tyckte om att lägga sin arbetstid på att skriva rapporter till chefen.

Anledningen till att jag ställde den frågan var en undersökning jag läst att dagens genomsnittliga säljare lägger ungefär 65 % av sin tid på administration i olika system, skruva rapporter och att skicka email.

Ja, det är sant. 65 PROCENT!

Jag fick faktiskt så många svar att jag inte kunnat sammanställa alla riktigt ännu, men en slutsats gick att dra direkt.

Säljare gillar inte att lägga tid på att skriva rapporter. Det skapar negativ energi.

Nu undrar jag hur det fungerar på ert företag, oavsett om du är säljare eller chef?

Leder era rapporter till att ni får ut riktigt relevant information? Eller finns det kvarlevor från förr itiden, så att det läggs tid på att skriva rapporter som egentligen inte behövs? Eller som ingen ens läser?

Själv har jag alltid strävat efter att göra allt som går för att öka det viktigaste som finns för en säljare. Nämligen ökad facetime med kunden.

Vad skulle hända om ni startade ett projekt nu i syfte att sänka den tiden som era säljare lägger på att adminstrera och skriva rapporter så att ni tog krafttag för att minska den administrativa delen av säljer?

Tillbaka till min fråga till mina LinkedIn-följare. Jag kommer naturligtvis ge dom exakta svaren när undersökningen är sammanställd och klar.

Och till dess kan ni ju fundera på vad som skulle hända om ni hittade en lösning på det här med onödiga rapporter, det skulle kanske hjälpa till att stänga gnällhörnan på företaget.

Tänk dig själv. När en säljare idag får frågan av sin chef om den där rapporten som är försenad så tänker han eller hon:

– Åhh jag hinner inte. Jag är så stressad…

Om ni hittar en smart lösning för detta blir tanken helt annorlunda:

– Åhh vad skönt! Jag behöver inte!

Något att tänka på inför höstförsäljningen!

Nu sätter vi full fart på September.

Allt går!

– Max

#chef #rapporter #säljare #framgång #maxsoderpalm #izonen