Monday Morning Letter

Det största hotet mot din försäljning

Vet du vad som är det största hotet på jobbet mot att du ska klara och krossa din säljbudget?

Utan tvekan den tid du lägger på administration.

Jag skrev det redan i förra veckans MML, i genomsnitt lägger en säljare 65 % av sin arbetstid på att flytta information mellan olika system, skicka email, skriva rapporter eller läsa onödiga mejl som man är cc:ad på, ofta med den minst viktiga mejlrubriken av alla:

För kännedom…

 

När du funderar lite. Visst håller du med om att det är en av dom minst energigivande mejlrubriker man kan komma på?

Nu kanske du tänker…

– Max, det där gäller inte mig. Det funkar ju inte så på mitt jobb.

– Tänk efter en gång till.Varje gång som du gör något som inte direkt hjälper ditt säljjobb framåt så krävs det en omställning för att hitta säljfokus igen.

Så det handlar inte bara om exakt den tiden som du sitter och skriver, läser eller mejlar saker. Det handlar i ännu större grad den tid som det tar att gå FRÅN NÅGOT ADMINISTRATIVT TILL FULL SÄLJFART.

Ställtiderna lurar dig.

Allra bäst är du när du pratar med en kund och samtalet går bra, du kanske till och med lyckas sälja eller boka. När du sedan direkt efteråt pratar med nästa kund och du har både energin, säljspeeden och är precis oemotståndlig för kunderna. Då är du bäst.

Ditt mål borde vara att hålla dig i den zonen så stor del av dagen som möjligt. Istället för att läsa mejl som är för kännedom.

I min nya bok som kommer i oktober kommer jag ge dig massor av goda råd och förslag på verktyg för hur du som säljare och ni som företag kan lösa den här frågan.

Fram till dess får du rådet att fokusera allt du kan på att hålla dig i zonen där säljspeed och ökad facetime med kunden är det som gäller.

Kom ihåg en viktig sak. Det är både ditt eget ansvar och att du har allt att vinna på att minska dina administrativa jobbprocent så mycket det går.

För då kommer din ökade försäljning som ett brev på posten.

Allt går!

Max

#säljare #företagare #framgång #izonen