AI och Försäljning, Monday Morning Letter

Är du rädd för AI?

Hur reagerar du när det händer något nytt?

Vilken vecka det blev när jag äntligen kunde berätta för alla mina läsare och följare om min nya bok AI och Försäljning. Många tycker det är jättespännande och bara längtar tills den släpps eftersom den kommer ge många chansen att hitta nya sätt att tänka och jobba på.

Och samtidigt finns det en helt annan sida av myntet. Människor som blir lite rädda. Jag fick massor av frågor från läsare som var lite fundersamma. Det kunde låta ungefär så här:

– Max, det här med AI. Är det robotar som ska ta över mitt jobb?

– Alla stora företag som samlar in min information, är det något att vara rädd för?

– Max, jag är så dålig på det här med teknik. Kommer jag hamna på efterkälken nu?

Till alla er företagare och säljare som har oro och tankar med rädsla vill jag särskilt tillägna detta måndagsbrev.

Tänk så här. Du vill tända en lampa. Då trycker du på knappen för att tända lampan. Och det blir ljust.

Kort sagt. Det fungerar som du vill. Så är det med elektricitet. Du förväntar dig att det ska fungera.

Samma sak är det med AI. Om du t ex har en iPhone och frågar Siri (som det röststyrda AI-programmet heter) så förväntar du dig ett svar. Det spelar ingen roll HUR det fungerar. Siri är inget att vara rädd för, istället är det ett AI som kan hjälpa dig.

Bara en sån sak att om du kör bil och behöver ta reda på något kunna fråga någon, utan att släppa händerna från ratten, och får svar. Det är ju jättebra, eller hur?

En annan sak, som jag berättat här i MML är att säljare lägger en större och större del av sin arbetstid på att administrera. I snitt hela 65 %.

Tänk om du kunde få hjälp att minska det? Så att du kunde göra det som alla säljare och företagare vill, hinna prata med fler kunder?

Det är sådana saker vi ska ha AI till på jobbet. Att göra det lättare och roligare för oss.

Det finns människor som vill lära nytt och det finns andra som tycker det var bättre förr. Det är helt ok. Så var det säkert när elektriciteten kom också…

Till slut blev det så att alla lärde sig hitta sin knapp föratt tända lampan, nu anses ju det vara ”något som alla gör”. Eftersom livet blir enklare så.

Det kommer bli precis på samma sätt med att använda AI på jobbet för små och stora företag. När jag skrev boken om detta så förstod jag att det finns fördelar för dig och ditt företag att få om ni bara kan tänka er att hitta knappen där ni tänder er AI-lampa.

Jag planerar att lägga min höst på att hjälpa dig och er med det. Och visa att det här inte är något att vara rädd för.

Tänk så här. Ett av världens största AI-företag heter Facebook. Jag antar att du har ett konto där. Det betyder att du redan är med och hjälper DOM att lyckas med sin AI. Utan att tänka på det fyller du glatt och villigt i dina uppgifter när du registrerar dig.

Ja, klart att du får fördelar av detta. Då kan ju Facebook ge dig information som är skräddarsydd för dig. Som dom sedan använder för att tjäna pengar på att sälja annonser. Detta skulle aldrig fungera utan AI.

Och nu ska du inte få panik för detta eller för att ni inte har samma kompetens på ert företag. Tänk istället på vad som skulle hända om ni började i er ända av tråden. Och började lära er hur era kunder kunde få det lite bättre när dom handlar av er. Dessutom hur ni skulle kunna få det lite bättre på jobbet.

Det här kan du lära dig här i MML i höst och min nya bok AI och Försäljning.

Allt går!

– Max

#ai #aiochförsäljning #izonen #framgång #säljare #blogbiz #företagare