AI och Försäljning, Monday Morning Letter

Varför är detta viktigt nu?

Vilken härlig vecka det var med både VIP Premiär med 600 personer och release av nya boken AI och Försäljning.

Jag får många frågor om detta ämnet. Till exempel den här:

– Max, varför är detta med AI så viktigt just nu?

– Bra fråga! Det tänkte jag svara på i detta Monday Morning Letter.

Jag skulle vilja ge dig en jämförelse:

Tänk dig att allt var som vanligt igen och du och din nya schyssta bil var på Silverstone. (För dig som inte vet är Silverstone motorbanan där man kör Formel 1-lopp i England.) Du ska ut på banan och tävla med din bil.

Bredvid dig i starten står Lewis Hamilton, världens bästa Formel 1-förare. Han har sin supermoderna bil som han tävlar med. Med alla dom verktyg och IT-lösningar som den typen av bilar brukar ha.

Starten går och…

Kanske behöver vi inte göra historien längre än så. Du vet naturligtvis hur det går i det loppet. Även om din nya tjänstebil är superbra, jättefin och av senaste årsmodellen kommer du inte ha en chans att klara att köra ikapp med Hamilton. Inte en chans.

Tänk dig nu istället att två likvärdiga säljare ska bearbeta sina marknader, under ett helt år, för att göra bästa möjliga resultat.

En av dom, Sara, använder smarta verktyg som gör att hon sparar tid, hittar varmare leads och säger rätt saker till kunderna. Det gör att hon hinner prata med fler kunder än tidigare som är mer rätt för det hon säljer.

Den andra, Sixten, gör som han alltid har gjort och förlitar sig på att det säljsystem han följt i 15 år kommer fortsätta att fungera framåt också. Något märks ändå som Sixten har funderat lite på. Det blir svårare och svårare att få prata med kunderna…

Nu ställer jag samma fråga igen. Vem tror du kommer få bäst resultat det kommande säljåret?

Svaret är enkelt. Det är klart att det blir Sara.

Det som gör att AI och Försäljning är så viktigt exakt nu är att verktygen för att lyckas göra bättre affärer redan finns eller utvecklas precis nu. Den som fattar först, lägger en bra plan och genomför den kommer få stora fördelar.

I första läget gäller det att orientera sig och det är därför jag skrev boken och föreläsningen om detta. Det är samma sak som när Internet kom eller när datorn kom. Den som snabbt var med på tåget blev framgångsrik. Samma saker står på spel här.

I del 2 av VIP Premiären av föreläsningen kommer jag ge konkreta exempel på detta. Strecka den 3/11 kl 13 i kalendern och anmäl dig nu direkt så att du får plats. Följ länken!

Två veckor kvar av oktober, det är dags att öka farten och hålla blicken på ditt mål.

Allt går!

– Max

#blogbiz #ai #izonen #maxsoderpalm #aiochförsäljning #framtid #framgång #säljare #företagare