Monday Morning Letter

Hittar ni rätt från början? Det handlar om onboarding

Kommer du ihåg när du började på ditt senaste jobb? Hur lång tid tog det att komma igång? Fick du svar på alla frågor man alltid har när man börjar som ny på ett ställe? Ärligt talat hur kändes det?

Kort sagt: Hur gick din onboarding?

Ett av dom mest använda utrycken i HR-kretsar just nu är just Onboarding. Det betyder att se till att vägen från att just ha skrivit på anställningskonktraktet till att man är uppe och igång med sitt nya jobb ska bli så kort, effektiv och professionell som möjligt.

Nu kanske du undrar varför jag berättar det här just nu?

Det finns två anledningar till det här. Den första är att när jag pratar med VD:ar och andra chefer så är det här något man just nu vill ha hjälp med. Helst genom en smart digital lösning.

Den andra anledningen är att IZONEN precis har köpt en ny digital plattform där vi får chansen att erbjuda våra kunder, inte bara sveriges bästa säljträning, utan nu också er egen digitala onboarding genom vår app Ngager.

Ni kan alltså hur enkelt som helst lägga ut hela er onboarding med introduktionsutbildning för nyanställda, alla handböcker och intern viktig information i en plattform som alla som behöver det kan få tillgång till 24/7.

Det gör att ni kan glömma alla dammiga pärmar och upptryckta broschyrer, som blir för gamla och måste uppdateras hela tiden. Istället kan ni på enklaste sätt ha er egen levande och engagerande information i en app. Som blir ert digitala intranät i mobilen.

Just det där med att komma bort från information i trycksaker som står och samlar damm verkar vara precis det som man nu vill ha.

Nyfiken på hur det skulle kunna se ut? Min kollega Pelle Johansson kommer visa hur det såg ut när vi byggde Hagabadet i Göteborgs digitala onboarding. Det gör han i ett zoomcall nu på torsdag kl 12.

Visst vore det kul att få se det med egna ögon? Följ länken och anmäl dig.

Det bästa av allt! Ngager har ett inbyggt system som ger era användare inspiration att använda materialet. Med hjälp av Gamification och att man får medaljer och experiencepoints löpande slussas man mot sin egen framgång.

Tänk att kunna lägga till ett sånt koncept till er onboarding, säljträning, ledarskapsträning och er egna interna information.

Allt går!

Max

#onboardning #ngager #maxsoderpalm #izonen #ai #gamification