Om Max

Gör Tvärtom – Fira dina stora segrar

Vad händer när du lyckas med något som du är riktigt glad och stolt för?

Jag antar att du som dom allra flesta känner igen situationen att ibland ha gjort något riktigt bra och känna glädje för det. Samtidigt som du känner att du inte kan fira ordentligt för det är något som fattas.

Till exempel om du precis har fått in en storaffär och du berättar om den för chefen och får ingen entusiasm tillbaka.

Eller när du berättar om något fantastiskt du har gjort för en kompis som inte låter sig imponeras utan bara pratar vidare utan att gratulera dig.

Det finns ännu värre exempel. När du själv är stolt för dig själv men inte förmår dig att fira. Det ligger nämligen någon liten surdeg i vägen. Något du har glömt att göra eller någon du inte har hunnit prata med.

Tvärtomlösningen är både enkel och svår.

När du har gjort något riktigt bra MÅSTE du fira. Då är tid att fokusera helt och hållet på det positiva du har åstadkommit. Att leva i den känslan. För en gångs skull ska du strunta i alla småbekymmer och bara fokusera på att må bra.

Jag vill vara tydlig. Det betyder inte att du ska strunta i allt annat på jobbet eller hemma. Istället betyder det att du ska låta framgångskänslan driva dig och förbättra ditt självförtroende och din förmåga att få många saker gjorda på en gång.

Lyckas du med det kan du nämligen, mitt i ditt framgångsrus, få alla andra småsaker gjorda också.

Jag har träffat massor med affärsmän och affärskvinnor, sådana som lägger nästan all sin tid på att göra affärer, som strax efter att ha gjort en riktig storaffär börjar fokusera på hur jobbigt och besvärligt det är att lösa det man lovat kunden. Och börja oroa sig för att leveransen inte blir bra.

Då blir framgången istället en källa till oro.

Det måste du undvika till varje pris. Har du gjort något bra och klarat ett mål måste du ge dig tid att vila i den känslan. Det är det som är att vara lycklig.

Försök att tänka så när du har gjort något bra.

Om du till exempel gör en stor affär strax efter lunch och hela världen strålar mot dig.

Innan du lägger av för dagen och sticker hem. Lös några surdegar av bara farten.

Använd den positiva energin på det sättet så kommer du må ännu bättre när du som dagens stjärna går hem från jobbet för att möta omvärldens hyllningar.

För du är värd dom. Och har du ett rent skrivbord är du ännu mer värd.

Fira dig själv när du gör något bra den här veckan.

Ge dig själv en fin present.

Det är DU värd!

Max

#izonen #ngager #maxsoderpalm #fira #tvärtom