Monday Morning Letter, Pelle Johansson

Gräv där du står och börja nu

Finns det något mer inspirerande än att läsa om någon som mot alla odds lyckas lyfta sig själv ur en motgång? För att sedan upptäcka allt spännande som går att göra när man vant sig vid att kunna skapa sin framgång själv?

Stolt som en tupp skriver jag detta Monday Morning Letter, som samtidigt är förordet till en ny bok av Pelle Johansson som heter Från Biskopsgården till Stureplan. Han frågade mig om jag ville bidra med en text till boken.

Det fick mig att tänka på att jag nyligen såg en intervju med Sylvester Stallone, du vet filmstjärnan som blev en av min generations största filmstjärnor och actionhjältar. Han berättade hur det gick till när han till slut lyckades få kontrakt med ett filmbolag för att göra filmen om Rocky.

 

 

Han fick mer än 100 nej. Han och hans familj hade under tiden blivit totalt utfattiga. Han berättade att eftersom dom inte hade råd med hundmat gick det så långt att dom blev tvungna att sälja sin hund. Men viljan att lyckas drev honom så att han inte gav upp och som du säkert vet blev han extremt framgångsrik.

Nu kanske du undrar vad har den här boken av Pelle Johansson har med Sylvester Stallone att göra? En filmstjärna från USA och en framgångsrik företagare från Göteborg?

Du kommer märka det när du läser den. Anledningen till framgången bygger på samma principer.

  • Att vara uthållig och att aldrig sluta försöka.
  • Att strunta i vad andra tycker och istället prioritera att nå sitt mål.
  • Att greppa möjligheten när den kommer och att satsa allt på att ta vara på den.

Det här är bara några av likheterna mellan Pelle, Rocky och dom flesta andra som dykt upp från ingenstans och sedan slagit igenom.

Det här är kunskaper som inte lärs ut i skolorna. För den som vill lära sig hur man blir framgångsrik och över tid skaffar sig det liv man själv vill får söka den kunskapen på andra håll. Och i den här konstiga tiden tror jag att det är ännu viktigare att verkligen man gör det. Till exempel genom att läsa den här boken.

Jag tänker framförallt på alla unga människor som inte är födda med silversked i munnen, och som har en idé, en längtan och ett mål att bli framgångsrika.

Precis som Pelle valde att lyssna på sina rådgivare och mentorer under hans arbete med att skapa sin egen framgång, kan du genom att läsa om hans resa från Biskopsgården till Stureplan och följa hans råd lära dig hur du ska skapa din.

Dom riktigt goda nyheterna är att du alltid kan börja där du befinner dig just nu. Det behövs inga extrema omständigheter, att du har tur eller att du plötsligt vinner på casino.

Ett av dom gamla klassiska framgångsråd som har hjälpt mig till min egen framgång och som jag gillar bäst är:

Gräv där du står och börja nu.

Tänk så här. Vad finns det som du kan? Vilket är det mest logiska första steget att ta för att börja din resa? Vad är det du innerst inne vill uppnå?

Låt dig bli motiverad och inspirerad av Pelles liv och väg till framgång.

Kunde han så kan du!

Allt går!

Max

PS. Vill du läsa boken själv eller ge bort den till någon du bryr dig om? Följ länken!

Det är aldrig försent att börja!

#frånbiskopsgårdentillstureplan #pellejohansson #maxsoderpalm #izonen #ngager #framgång