#rivstart, Pelle Johansson

Viljan att lyckas är större än dina tvivel av Pelle Johansson

Viljan att lyckas är större än dina tvivel är Pelle Johansson´s inspirerande tankar om hur en lyckad rivstart kan gå till. Pelle debuterade som författare med boken Från Biskopsgården till Stureplan och vi driver tillsammans IZONEN. Under Januari kommer vi göra 4 webinar på temat #rivstart. 

Viljan att lyckas är större än dina tvivel

Att få till en rivstart börjar med ditt mindset. Skriv ner vilja drömmar och mål du har för nästa kvartal.

Vad skall du göra när du når målet? Hur skall du fira? Blunda och se dig fira det. Är det en resa nu efter pandemin? Skriv ut en bild på resmålet och sätt upp vid datorn. Är det en lägenhet? En väska. En snygg vårjacka?

Skriv ut och placera där du befinner dig ofta och mycket.

Är det en livsdröm som ett stort fint hus eller sommarhem i Spanien. Det kan låta löjligt men skriv ut den bilden och sätt upp i sovrumstaket. Det sista du ser före du sluter ögonen och det första du ser när du vaknar.

Att drömma intensivt och vilja ha något bidrar till attraktionslagen. Den lag som säger att det du vill ha kommer du att få.

En del tror på den och andra tror inte på den. Jag tror på den. Jag har drömt otroligt mycket och mycket av det har slagit in. Så mycket att jag ibland ångrat att drömmarna inte var större och fler.

Problemet med att drömma är inte själva drömmen utan den lille jäveln inne i huvudet som kallas tvivel.

Tvivel är ofta starkare än vilja. Och det som lyfter fram alla misslyckanden från det att du för första gången fick skäll eller när kompisarna skrattade åt dig när du missade en straff. Tvivel kan också vara en blick från en tjej på krogen.

Tvivel är vår värsta fiende. En inre fiende. Värre än en yttre fiende som du enkelt kan bortse ifrån, undvika, springa ifrån.

Inre tvivel kan vara att man tror att man är för ung. För gammal. För fattig. Eller för ful.

Hur kan man undvika tvivel – snabbt?

Man behöver medvetandegöra sina tankar. Ta fram din dröm. Skriv ut den på papper.

Titta på den noga. Låt tankarna flöda.

  1. Vad hindrar dig från att nå drömmen?
  2. Skriv ner dina tankar. Varje tvivel. Varje hinder.
  3. Hur skulle det kännas att nå drömmen?
  4. Skriv ner allt du kommer på.
  5. Varför vill du nå målet?
  6. Hur viktigt på en skala på 1-10 är det att du når målet? Är du på den lägre skalan dvs under 5 så kommer du inte att nå målet. Tvivlet kommer att vinna.

Lycka till! Viljan att lyckas måste vara större än rädslan att misslyckas. Och viljan att lyckas är större än dina tvivel.

Anmäl dig till rivstartswebinar med Pelle och Max här 

Läs mer om hur #Rivstart går till här

Lär dig hur sätter bra säljmål med Max här

Läs Tina Roses krönika God morgon Business här