#rivstart

Ta det lugnt med en rivstart av Patrik Ek

Ta det lugnt med en rivstart! Så säger bloggaren Patrik Ek, som är nästa man ut i #rivstart – den inspirerande bloggföljetongen som lästs av mer än 10 000 personer redan första veckan. Patrik är en god vän och samarbetspartner och har alltid något tänkvärt att dela med sig av.

Ta det lugnt med en rivstart! Risken är stor att förra säsongen avslutade du året med att jaga din egen svans inför julen. För att hinna med allt som du låg efter med plus alla krav du hade på dig själv att julen skulle bli klappad och klar.

Och risken är också stor att du stressade runt på samma vis inför nyåret. Men denna säsong har allt varit annorlunda. Jag spår att du antingen har jagat din svans hela året och försökt täppa igen alla hål som uppstått på grund av en lömsk smitta.

Eller så har du blivit allt mer bakbunden och helt enkelt inte kunna göra något åt en allt mer låst situation.

Vilket som av alternativen är riktigt frustrerande och påfrestande. Därför föreslår jag att du börjar detta nya år med att ta det lugnt.

En positiv rivstart

Det vill säga om du vill ha en positiv rivstart och inte slinka ner i diket som prästens lilla kråka påstås ha gjort! Varva ner nu och tillåt dig att ta det lugnt. Det har du förtjänat!

Andas in genom näsan och ut genom munnen. Du kan gått dra på lite när du drar in andan, men du ska släppa ut väldigt långsamt. Som om du skulle blåsa ett softat trumpet solo.

Gör det ett par, tre gånger tills du känner att du verkligen landar på jorden. Så! Nu kan du börja jobba!

Vad är det tre viktigaste saker du måste göra i dag? Det ska vara verkligt viktiga saker, inget av de där vanliga måstena- utan viktigt på riktigt. Skriv ner dem, eller spela in dem på mobilen.

Den viktigaste först och så vidare. Börja med den första och gör absolut inget annat förrän den är gjord. Sedan är du tillåten att göra nummer två.

Så här kan du fortsätta varje dag. Det du inte hann med i går hamnar överst i morgon. Du kan också göra samma sak med veckan: de tre viktigaste sakerna att göra. Och månaden eller till och med året!

Om du gör så här kommer du få en automatisk rivstart! Du kommer bli förvånad över hur snabbt du blir klar med de tre viktigaste sakerna. Kanske inte första dagen, men jag skulle bli extremt förvånad om du inte upptäckte detta den tredje dagen.

Lycka till! © Patrik Ek, 2021. www.succek.com

Anmäl dig till rivstartswebinar med Pelle Johansson och Max Söderpalm här 

Läs mer om hur #Rivstart går till här

Utesälj finns inte längre. Din kreativitet avgör din framgång

Lär dig hur sätter bra säljmål med Max här

Läs Tina Roses krönika God morgon Business här