#rivstart

Bestäm när du vill att det ska vara klart

Bestäm när du vill att det ska vara klart. Kommer du ihåg att i min förra krönika i #rivstart så startade vi jobbet med att Maxa ditt säljmål? Så att du ska få det du vill i år. (Har du inte läst den så hittar du den här).

Du lärde dig att prioritera fram det du helst vill uppnå, både inom jobbet och det privata. Nu är det dags för nästa steg.

För nu är den stora frågan. Tills när vill du att det ska vara klart? När kommer den stunden på jorden när du är klar och kan titta tillbaka på tiden och ansträngningen som du la ner för att nå dit du ville?

Din deadline

Du behöver ha ett konkret datum på både ditt jobbmål och ditt privata mål.

Här är nästa viktiga sak att tänka på. Det gäller att varken vara för feg eller för övermodig. Samtidigt kan du aldrig vara riktig säker på exakt hur lång tid saker tar eftersom du inte gjort dom tidigare.

Sätt ett JAG ÄR KLAR-datum för både din mest prioriterade önskan inom jobblivet och också ett för det du helst vill uppnå privat. Tänk på att det inte behöver vara samma datum, olika saker inom olika områden borde ju ta olika lång tid också, eller hur?

Du ska bli utmanad

Jag vill att ditt datum ska vara av typen:

– Oj! Ska jag fixa det här måste jag sätta igång NU.

Det ska inte vara av typen:

– Det där är ju helt omöjligt att hinna.

Du ska bli utmanad, förstå att du måste prioritera för att hinna, lite rädd, du vet så det kryper lite av olust i kroppen. Så att det känns jobbigt helt enkelt!

Men du ska inte bli livrädd!

Förstå också att om det är första gången du gör detta så gör det inget om du tar fel. Du kommer upptäcka att just det här JAG ÄR KLAR-datumet kommer få dig att göra jättemånga bra saker som tar dig på din väg till framgång snabbt.

Så lägg inte så stor vikt på om du gör rätt eller fel. För en gångs skull… KÖR BARA!

Ok, när du till slut har tänkt klart och plitat ner två datum. Ett vid vardera av önskningarna. Då börjar det likna något. Då har du hittat dina mål.

Och det är nu det som är riktigt spännande börjar! Det berättar jag mer om i min nästa krönika. Häng här på bloggen så att du inte missar den.

Anmäl dig också till #rivstart 1 ett pepp-webinar med Pelle Johansson och mig.

Läs Pelles krönika Viljan att lyckas är större än dina tvivel HÄR

Maria Karlsson har skrivit Utesälj finns inte längre. Din kreativitet avgör din framgång Läs HÄR