#rivstart, Onboarding

Tänk att komma ny till jobbet och redan ha koll!

Tänk att komma ny till jobbet och redan ha koll! #rivstart på nya jobbet alltså.

När började du nytt jobb senast? Kommer du ihåg den nervösa känslan när du gick dit första gången och det enda du var riktigt säker på var att du skulle vara osäker.

Tänk dig då att börja ett nytt jobb nu, när den nya arbetsplatsen mycket väl kan vara vid ditt köksbord. Platsen där du både äter söndagsmiddag och vardagsfrukost. Nu är det plötsligt dags att koppla upp dig som nyanställd.

Du förstår säkert att ska detta funka måste du ha en plan.

Alla företags dröm är ju att hjälpa sina nya medarbetare att få en bra start på jobbet. En lyckad och väl genomförd introduktion, en framgångsrik onboarding.

Intresset för detta är stort och många VD, Sälj- och HR-chefer letar just nu efter engagerande koncept, system och processer för att lyckas bättre.

Dessutom vill man i den digitala världen vi lever i komma ifrån dammiga gamla introduktionspärmar och icke uppdaterat material.

Hur gör man då för att lyckas med sin onboarding i den nya tiden?

Här får du fem snabba råd:

– Gör introduktionsmaterialet levande, så att det alltid är uppdaterat.

– Gör materialet engagerande och spännande att jobba med, så att använderna drivs till nästa steg.

– Lägg ansvaret på användaren, den nya medarbetaren som vill snabbt igång och se till så att detta kan följas upp på ett enkelt sätt.

– Gör onboardingen till ett spel. Hur många XP behövs för att lyckas? Vilka Badger och belöningar får man för varje steg man tar?

– Se till att onboardingen alltid är tillgänglig i mobilen, så att den kan göras på tåget, på landet eller i hissen.

 

En dröm för både företaget och den som är nyanställd

Tänk att komma ny till jobbet och redan ha koll!

Du håller säkert med om att det här låter som en dröm både för dig som nyanställer och för dig som själv blir den nyanställde?

När webinarieserien #rivstart  går vidare med del 3 är det det här som Pelle Johansson och Max Söderpalm fokuserar på. Med massor av konkreta tips på hur ni kan onboarda på ett nytt och spännande sätt.

Du får dessutom en spännande inblick i hur Hagabadets 250 anställda, där Pelle är vd har lyckats flytta sitt onboardingmaterial från den dammiga pärmen i bokhyllan till att alltid finnas tillgänglig i mobilen.

Anmäl dig HÄR.

Vill du veta mer redan nu? Gå till NGAGER.se och boka en egen demonstration.

Läs Max #rivstart

Läs Pelles #rivstart