#rivstart

RIVSTART – Ta höjd och flyg lugnt hela vägen till ditt mål av Lisa Lundin

RIVSTART – Ta höjd och flyg lugnt hela vägen till ditt mål. Så skriver Lisa Vallin Lundin som är business, team- och hälsocoach och som drivit företaget Practor www.practor.se  sedan 2005. Många företag har fått hjälp att öka omsättningen radikalt OCH samtidigt må bra på vägen.

Nu flyger vi strax!

Nu rullar vi sakta, sakta, sakta ut på banan…

Säkerhetsgenomgången som alla ser men ingen lyssnar på har nått sitt slut. Lampan med Fasten Your Seat Belts lyser uppmanande och kabinpersonalen går genom mittgången för en sista check i stolsraderna. Inget bagage på golvet.

Sätet är lite trångt och armbågen snuddar grannen till vänster. Du makar dig  tillrätta i stolen och känner säkerhetsbältet spänna något över magen. Som en stilla påminnelse att börja ta hand om hälsan ordentligt också…

– Ja ja, jag vet, jag skaaa ta tag i den… på måndag… nästa månad…

Tankarna börjar sitt automatiska försvarstal och tystas som vanligt av en djup suck.

När du böjer nacken en aning och tittar ut genom det runda fönstret till höger om dig känns det nu riktigt, riktigt bra. Äntligen är du på väg. Du ser startbanan närma sig meter för meter. Planet gör en sista sväng upp i position för avgång. Står nu startklart, men med bromsen fortfarande i.

– Cabin crew, get ready for take off, kaptenens förtroendegivande röst blandat med lite rasp i högtalaren. Som kaffe med mjölk. Det hör ihop. Känns tryggt på något vis. Även inför en ansträngande långflygning.

Motorerna slås på, varvar upp, ljudet i kabinen är öronbedövande mäktigt.

Trots att planet fortfarande står still känns kraften i energin. Känslan av drivkraft.

Motorn är extremt ivrigt att få komma iväg, speeda upp i maxfart, lägga massor av aktivitet och resurser i starten, för att snabbt och säkert kunna lyfta hela ekipaget helt från marken.

Nu går starten

Wrrooooooooooooooooooooo …. Och DÄR släpps bromsarna som håller planet tillbaka och rivstarten är ett faktum… oooooom. Planet får fart som en projektil i sin startbana, som en tok-gasande racerbil på sista raksträckan inför målet.

Men detta är bara början. Din början… så gasa, gasa på nu. Du är på minuten i tid till den avgång som är så viktig för dig. Du har själv bestämt avgångstiden.

Gasa upp genom diset och dimman. Gasa på, snett, rakt upp igenom de mörka molnen. Till en höjd som känns hisnande men bekväm. En höjd där solen alltid lyser, molnen är ett ulligt golv, och allt går på autopilot med rutiner, njutning och flow. Fram tills vi är redo för landning vid slutmålet.

Eller för den delen redo för en mellanlandning på väg till målet. För att fylla på bränsle och proviant, se över säkerheten och personalvila. Så att vi gör oss startklara igen. För att gasa upp och lyfta ännu en gång för att nå målet. Under en lång resa behövs flera kraftfulla rivstarter. Så det gäller att ha målbilden tydlig och veta om att vi ska ha energin till flera omtag på resan.

Så viktigt för att lyckas med en rivstart är att vi:

Vet vart vi ska och i vilket syfte vi åker dit – Målet.

Vet flera olika vägar att ta oss dit och bestämmer den som är bäst på kartan – Planen.

Har förberett hela rutten med bränsle för hela resan, sett möjlighet till mellanlandningar, förutspått oförutsedda händelser och olika väder, testat säkerhetsrutiner, landningar och nödlandningar – Strategin.

Bygger relationer med ett gäng härliga människor som medarbetare och passagerare att samverka med, för att du ska nå dina mål och samtidigt hjälpa dem att nå sina mål – Skapa nätverk, team och kunder.

Se målbilden tydligt inför varje start så du inte flyger åt fel håll och känn in värdet av vad som väntar vid uppnådd destination. Det kommer ge dig kraft att fortsätta resa tills du är framme, och orka lyfta igen och igen – Programmera målet

Vågar lägga krut, resurser och energi på starten för att använda kraften till att snabbt komma upp på de höjder och nivåer du vill befinna dig på – Rivstarta.

En rivstart kan göras var dag, varje vecka, varje månad och varje år. Du bestämmer själv.

Precis som du bestämmer vilka mål du vill nå. Hur du når dit och hur du ska må fysiskt och psykiskt på vägen. Detta trots luftgropar som gör att vi tappar fotfästet och ibland mekaniska fel som gör att vi behöver in på service.

Ja, just ja… det var ju det där med hälsan också… bäst att bestämma sig för en rivstart där med… på måndag blir bra. Så gör du din RIVSTART – Ta höjd och flyg lugnt hela vägen till ditt mål

Lycka till!

Lisa Vallin Lundin

Läs fler rivstartskrönikor här:

Rivstarten som tar dig i full fart åt rätt håll av Max

Pelle Johansson´s om Viljan att lyckas är starkare än diaa tvivel

Lili Öst´s om att Se dig själv med andra glasögon 

Gunnar Jönsson´s om att komma In från kylan till dom heta kunderna

Marie Hagbergs om att Skriva bra säljbrev

Fanny Dolffs om att Få stora kunder på LinkedIn

Max om att Maxa ditt säljmål