#rivstart, Monday Morning Letter

Att alltid sikta framåt

Att alltid sikta framåt. Har du tänkt på att framåt är enda vägen att gå om du vill ändra något? 

Det är extra viktigt eftersom just nu pratar jag med många som känner att man sitter fast.

Ja, det är ju inte så konstigt när många saker som man brukar göra just nu inte går. Det är lätt att känna sig uppgiven och sluta försöka.

Tillståndet i världen har ju påverkat branscher och människor på olika sätt. Det har också lett fram till att man har fått komma på nya tankar och nya sätt att göra saker, för att inte deppa ihop och gå under.

För att kunna hjälpa dig och alla andra som vill att hitta gnista, glädje och ork bestämde jag mig tidigt för att hitta nya sätt att sprida ett positivt förhållningssätt till den här situationen.

Utan att för den delen att bli klämkäck och överdrivet positiv. Istället genom stabilitet, goda råd och det viktigaste av allt. Att peka framåt. Det är ju dit vi måste ta oss för att komma vidare, eller hur?

Det var därför jag drog igång Rivstart, serien med bloggkrönikor som verkligen hjälper. Meningen var att själv och tillsammans med människor jag känner som också vill hjälpa, ge dig inspirerande läsning och ny kraft.

Här på bloggen finns därför mer än 20 artiklar att läsa. Mitt råd är: Gör det!

Att alltid sikta framåt

Den senaste artikeln i #rivstart är lite speciell och extra spännande. En bransch som verkligen har sett en nedgång är ju musikbranschen. Finns det inga spelningar och ingen publik. Ja, då finns det inga jobb.

För att hitta inspiration i ett sånt läge behövs det något alldeles extra. Jag tog kontakt med Johan Kinde, sångare i Lustans Lakejer för att höra hur han och bandet har hanterat krisen.

Den här krisen har varit extra utmanande för dom. Först fick man ställa in flera, redan utsålda spelningar. Därefter ströks en stor turné som skulle gått över hela landet. Som det inte räckte med det gick en av bandmedlemmarna tragiskt bort.

Tala om motgångar.

I deras historia finns alla negativa element man kan tänka sig för att deppa ihop och lägga av. Döm om min förvåning när jag gjorde intervjun med Johan.

Det visade sig att dom verkligen gjort tvärtom. Istället för att tvivla fokuserade dom på att ta sig framåt och göra spännande saker, på helt nya sätt.

Låt det bli veckans kraft för att hitta din väg framåt. Läs hela intervjun här på iZONEN-bloggen nu.

Enda vägen som ger dig lösningar är: Att alltid sikta framåt.. Det är den vägen du måste gå för att lyckas i vår.

Allt går!

– Max

Mer #rivstart:

Här hittar du inspirerande krönikor i olika ämnen som hjäler dig att alltid sikta framåt:

Rivstarten som tar dig i full fart åt rätt håll av Max Söderpalm

Pelle Johansson´s om Viljan att lyckas är starkare än dina tvivel

Lisa Lundin Vallin om att Ta kommandot i ditt liv