Okategoriserade

Den totala friheten

Den totala friheten. Ja, det är åtminstone så som jag själv skulle beskriva att segla.

Kan du se bilden framför dig? När ni kastat loss och tagit er ut ifrån hamnen. Seglen är satta och plötsligt går allt av sig själv. Vinden driver båten framåt och solen värmer. Det är frihet på riktigt.

Tänk dig nu att du maximerar den känslan, i ett land där vädret nästan alltid är på din sida. Det är klart att det är underbart att segla i Sverige, men det blir alltid ett lotteri med vad SMHI säger på väderleksrapporten. Att inte behöva tänka så mycket på vädret, visst vore det fantastiskt?

Det där kan faktiskt bli verklighet, nu finns det chans att segla på ställen i Europa och Karibien. Helt oberoende om du är erfaren på sjön eller inte.

Genom att åka med på en seglingsresa som More Sailing ordnar kan du uppleva nya äventyr, samtidigt som du kan vara säker på att du får sol och bad. Du kan välja själv om du vill vara med i själva seglingen, eller bara ta det lugnt, sola och ha en underbar semester.

Bara tanken att få vara med och styra båten när solen går ned i havet, får åtminstone mig att längta dit.

På båten, som fungerar som ett riktigt bra hotell, blir du ompysslad av personalen. Både skepparen och din värd ser till att båten seglas tryggt och säkert, samtidigt som du blir serverad både mat och dryck av bästa sort.

I vanliga fall när du checkar in på ett bra hotell behöver du ju själv leta rätt på saker att göra och platser att besöka. På en seglingsresa ingår ju allt det där. Du åker med och lever det goda livet, till nya platser varje dag.

En bra sak om du vill åka med är enkelheten. Det behövs ingen planering, möjligen att komma ihåg solkrämen. När du bokar ingår precis allt. Från flygbiljetterna, transfern till båten, all mat och dryck och givetvis ett bra boende på båten.

Visst låter det lockande, eller hur?

Blir du nyfiken och vill veta mer om hur du t ex kan segla i Kroatien? Upptäck då mer om More Sailing på hemsidan.

Där kan du se hur flexibelt det är. Det finns till och med chans för dig som är erfaren seglare att hyra en båt och själv vara skeppare.

Möjligheterna är stora. Att segla i medelhavet, i Karibien eller till och med över Atlanten. Du hittar all information du behöver på sidan.

Det här handlar om att skaffa minnen för livet. Något som åtminstone jag längtar mycket till nu när möjligheterna att resa varit så begränsade.

Så nu när det blir lättare att utforska världen igen vill man ju göra det på riktigt, eller hur? Mer på riktigt än i en segelbåt, som på ett tryggt sätt kan ta dig till ställen en vanlig resa skulle kunna, blir det nog inte.

Massor av inspiration och allt du behöver veta finns i den härliga resekatalogen. För att få inspiration och en bra start på din drömresa är väl det något att upptäcka och beställa hem, helt utan kostnad?

Den totala friheten. Det är den bästa beskrivning jag kan hitta. Hur tror du att du skulle beskriva din seglingsresa?