Monday Morning Letter

Hur känns det när du är lycklig och produktiv?

Hur känns det när du är lycklig och produktiv? Vill du känna dig som en vinnare eller en förlorare?

Den frågan har jag ställt till tusentals affärsmän och affärskvinnor under mer än 10 års tid. Vill du veta vad dom svarade? Klart du vill, fast det vet du redan.

På frågan om man vill känna sig som en vinnare eller förlorare svarar alla, precis alla, att man vill känna sig som en vinnare.

Till och med den uttalade icke tävlingsmänniskan vill vara med i det vinnande laget.

Det man kan fråga sig är vad en vinnare är i säljjobbet. Många skulle nog säga att ”ta affären” är svaret. Jag skulle säga att vi behöver tänka mer långsiktigt än så.

Det handlar om att hitta ett sätt att vara så att du hamnar som den långsiktiga vinnaren. Ett läge som jag ofta har beskrivit som säljspeed, när allt flyter och målen både nås och krossas.

När du har den sinnesstämningen så funkar plötsligt allt. Det gör att du känner ett inre lugn och får ett starkt självförtroende.

Det i sin tur gör att det som du kanske tidigare dragit dig för att göra eller till och med struntat i plötsligt blir enkelt, roligt och går av sig självt.

Du är helt enkelt i zonen.

Hur beskriver du den känslan?

I veckan som gick pratade jag med en kompis och berättade just det här. Då frågade jag honom om vilka ord han förknippade med att ha säljspeeden och att vara i zonen.

Han svarade:

– Enkelt Max. Mina två bästa ord för att beskriva den känslan är lycklig och produktiv.

Jag blev jätteglad. Han slog ju huvudet på spiken.

Tänk efter nu. När du är i ett läge där allting stämmer, är det inte precis så det är?

Du är lycklig för att det mesta går din väg och att du inte har något särskilt att oroa dig för eller klaga på.

Du är produktiv eftersom jobbet är roligt och du ligger före. Framförallt känner du att sakerna blir gjorda utan att du tänker på det.

Det är så det känns när du är i zonen. Och det är det jag vill hjälpa dig med i vår oas, vår fristad för alla som gör affärer.

Du kanske undrar vad den heter?

Just det. Den heter IZONEN.

Och jag önskar dig välkommen in!

Allt går!

– Max