Monday Morning Letter

Vad är du beredd att satsa? – Del 4

Vad är du beredd att satsa? Visste du att när du bestämmer dig för att jobba mot ditt mål då är du i samma läge som en riktig storspelare på ett casino? 

Du vet dom där som både satsar mycket och vinner eller förlorar mycket…

Den enda skillnaden är att du får mycket bättre odds…

Världen fungerar så här: Satsar du rätt saker, på rätt sätt så vinner du.

Och när du vill lyckas med något så måste du satsa. Du får ingenting gratis.

Det handlar om tre saker:

– Din tid

– Din fokus

– Dina pengar

Om du gör rätt saker med dom här tre sakerna så kan du nå vart du vill.

Det viktigaste är din tid. Att du inser att ska du uppnå något så måste du avsätta tid till det. På både lång och kort sikt.

Det kan vara att du inser att om du har som mål att skaffa 10 nya kunder till ett visst datum så behöver du kontakta många fler än vad du brukar. Och då gäller det att du avsätter tid till det. Och planerar för det.

När det gäller din fokus så är ju det samma sak som den koncentration som du behöver hålla när du jobbar med att skaffa kunderna. Är du ofokuserad blir din energi låg och du når inte fram till kunden. Är du däremot på hugget så går kontakterna mycket bättre.

Och sedan det där med pengarna… Det handlar inte om att satsa mycket pengar du inte har. Istället är detta frågan om vad du behöver hjälp med av en coach eller tränare för att lyckas. Just i den här frågan är dom flesta alldeles för snåla och missar sina mål på grund av att man inte gör den investeringen man behöver.

Rådet är: Köp hjälp, använd en coach.

Så här gör jag

I min egen satsning, som jag berättade om förra veckan, med att skärpa till min kropp och min hjärna genom att gå ett 16-veckors program så resonerar jag så här:

Min tid. För att på 112 dagar kunna gå 112 en timmes powerwalks och att på samma tid göra 84 gympass så krävs att jag satsar min tid. Det gör att jag får gå upp tidigare på morgonen, dega mindre på kvällen och vara beredd att kasta om i mitt privata liv för att klara det.

Min fokus. För att kunna följa ett strikt kostschema i nästan 4 månader måste jag planera mina inköp och min matlagning så att jag alltid ligger före. Dessutom måste jag vara beredd att säga NEJ till tårta på födelsedagskalas, ha med mig matlåda när andra köper hamburgare och vara beredd att stå upp för min satsning när jag får syrliga kommentarer av andra.

Mina pengar. Att klara en sådan här satsning utan coach och någon som peppar och visar är snudd på omöjligt. Därför var jag beredd att betala det kursen kostade, utan att tveka för att få den hjälp jag behöver för att genomföra detta.

Det är vad jag satsar under hösten. Det är mina spelmarker som jag skjuter in i spelet.

Nu är frågan. Vad är du beredd att satsa för att nå det du vill i höst?

Vad behöver du investera i för att få tillräckligt med pepp och kunskaper?

Vem borde du ha som coach?

Och inte minst, vilken tid är du beredd att lägga ner? Vad är du beredd att satsa?

Läs eller titta gärna på Del 3 en gång till och läs sedan detta brevet igen.

Nästa vecka får du nästa steg. Då får du hjälp att ta dig över det allra största hindret för hur du ska nå dit du vill. Spännande va?

Ha en kanonvecka till dess.

Allt går!

Max

Se det här brevet på video 

Vill du läsa del 1 Välkommen till säljhösten?

Vill du läsa del 2 Många goda vanor skapar automatiskt ännu fler?

Eller del 3 Den långa resan?