Monday Morning Letter

Vart är vi på väg?

Vart är vi på väg? Veckans Monday Morning Letter lär dig den första och mest grundläggande frågan som du behöver svara på för att skaffa dig möjligheten att få en långsiktigt ökande försäljning.

Det här handlar om vad du vill, i hjärtat och i din hjärna.

Lite kul är det ju att kunskapen om detta finns i rubriken, en av dom mest utslitna frågesport-frågorna som åtminstone jag känner till. Vart är vi på väg?

Jag brukar kalla det att Maxa ditt säljmål. Du får kalla det precis vad du vill, bara du gör det grundläggande jobbet som i det här fallet inte är så tungt. Det handlar om att tänka. Och att skriva.

Gör så här:

  1. Bestäm vad det är du vill uppnå med din försäljning. Inte ungefär, utan exakt. Se till att målet är ett siffermål. Alltså ett visst antal kronor, dollar, euro eller vilken valuta ni mäter i.Eller ett visst antal kunder eller säljmöten. Siffran behöver vara exakt, så att det inte råder något tvivel om vad du vill uppnå.

    Skriv upp detta exakta målet. Det är ju dit du är på väg!

  2. Bestäm när du ska vara framme. När du sätter tidtabellen så behöver du ha en deadline som utmanar dig. Skriv den under ditt mål.
  3. Fundera ut vad du är beredd att satsa. För att du ska göra en förändring behövs fokus och att du lägger mer tid och energi på att ta dig dit du vill. Många glömmer detta när det kommer till att sätta mål. Skriv upp vad du lägger för insats för att nå. Man får som bekant inte någonting genom att satsa ingenting, eller hur?
  4. När du är klar. Hur ska du fira? Hur känns det? Vad gör du? Skriv upp svar på dom frågorna också. Så har du lagt grunden för att klara ditt nya mål.
  5. Nu är det bara en sak kvar. Läs på lappen varje dag. Se till att du håller dig fokuserad på det du vill uppnå, dit du är på väg. Bästa sättet är att påminna dig själv minst en gång per dag. Det är bara så du kan hålla din hjärna borta från alla negativa tankar som talar om för dig att: Det här går ju aldrig…

För dig som är IZONEN-medlem hittar du massor av videos och bra idéer kring att sätta mål under inspirationsfliken Säljstarten.

Du som ännu inte är medlem, följ den här länken så visar vi dig hur det går till.

Nästa vecka får du nästa del i dom allra viktigaste stegen för att öka din försäljning.

Vi hörs då!

Allt går

– Max

Läs del 1 Äntligen HÄR, och lär dig hur du kommer igång när det känns trögt att starta!