Monday Morning Letter

Det är i ditt huvud som det händer Del 3

Det finns mycket som man skulle kunna fokusera på nu som INTE skulle ge dig pepp och ny kraft till spurten.

Jag tänkte att den här veckans brev, som är del 3 i det som blir din framgångsplan i vår, ska vara raka motsatsen till allt runt om kring dig.

För vill du hämta ny kraft i direktsända presskonferenser, debatter och nyhetssändningar som sedan analyserar det som konferenserna handlar om så är vägen ner i gnällhörnan spikrak.

Tänk efter själv. Hur många vaccin kan du namnet på och kan rabbla? Jämför det sedan med hur många olika sorters antibiotika som du kan? Förmodligen många färre.

Vet du varför? För varumärkesnamn för antibiotika rabblas INTE i Dagens Eko, Aktuellt och alla webbtidningar.

Du måste väl hålla med om att det blir tråkigt och sedan ännu tråkigare och sedan analys av allt det tråkiga. Helt fel input om du vill sälja mer och hjälpa kunderna ännu mer.

Veckans grundpelare för dig som vill öka försäljningen är den här, utan krusiduller, svåra ord eller andra krångligheter:

HÅLL DITT HUVUD POSITIVT. DET ÄR I DITT HUVUD SOM DET HÄNDER!

Så hur skulle du kunna göra istället? För när mörkret väller in i ditt mindset så behövs det att du gör det lilla extra. Här får du tre idéer som åtminstone fungerar bra för mig.

1. Titta på en standup-comedy istället.

Utbudet på youtube och alla nätfilmsplattformar är gigantisk. Hur mycket piggare och gladare skulle du bli om du kollade minst 3 gånger under arbetsveckan och gapskrattade? Istället för att sitta allvarligt i soffan och följa nyheterna? Skillnaden blir som natt och dag.

Så kan du prata om nåt roligt med dina kollegor istället för att rabbla vaccin-namn.

2. Lyssna på ljudböcker om försäljning och framgång

Istället för reklamradion när du promenerar, sitter i bilen eller inte pratar med kunderna. Att ha positiv information i öronen, som leder dig till rätt tankar, kommer göra att du och ditt huvud orkar mycket mer. Dessutom kommer du känna att allt är möjligt.

3. Sätt ett kort aktivitetsmål fram till påsk.

Tänk så här: För att du ska känna dig nöjd med din egen insats från och med nu fram till skärtorsdagen. Vad ska du ha GJORT till dess?

När du har tänkt ut det så bryter du ned det i vad du behöver göra varje vecka och sedan planerar du in vad det det blir varje dag. Sedan sätter du igång. Med högsta fart.

Om du gör det här. Visst kommer det bli skillnad jämfört med om du inte gör det, eller hur?

Nu är det dags att spurta hem januari. Med huvudet högt och med positiva tankar.

Sätt igång och följ råden du just fick direkt.

Det går att sälja när du är trött, det går att sälja när marknaden är upp och ner. Det handlar bara om att hålla huvudet positivt så att du orkar göra det som krävs.

För det är i ditt huvud som det händer!

Allt går!

– Max

Läs del 1 här: Äntligen! Så kommer du igång snabbt

Läs del 2 här: Vart är vi på väg? 

Kolla in IZONEN