Okategoriserade

Tänk om hela livet var ett dataspel

Inlägg i samarbete med Insert Coin

Finns det något mer spännande än när man kan nå en ny nivå?

Det spelar ingen roll om det är i jobbet eller i sin träning. Själv kommer jag ihåg när jag gick i skolan och gillade att spela flipper. Man fick slänga in en slant i Insert Coin. Sätta igång och spela. Det tog lång tid och många slantar att bli bra. Jag gjorde allt för att besegra spelet och behärska det.

Nu för tiden handlar det mycket om det digitala. Att digitalt levla upp. Det är ju vad varje spelande individ gör. Både via mobilen eller tv-spelet.

Det gör gamification till något mycket spännande. Tänk att lägga på samma principer i jobbet, i era digitala appar.

Att få små belöningar när man gör rutinjobb. Och att driva användaren till nästa nivå. Tänk om du kunde ansluta den typen av process till er verksamhet.

Allt skulle ju kunna bli snäppet mer spännande och mer intressant. När nu den vanlige spelande människan kan gå långt och lägga mycket tid på att smasha sönder karameller för att nå nästa nivå i t ex Candy Crush.  Skulle han eller hon ju lika gärna kunna lägga sin energi och sin kraft på sitt jobb.

Det gör ju faktiskt att hela livet skulle kunna vara ett dataspel, där alla gör sitt bästa och har roligare för att komma vidare.

Den nya tiden är här med sina nya utmaningar. Då kan vi väl lika gärna ha lite kul samtidigt, eller hur?