Musik

En överraskning från Sveriges elegantaste popband

Sveriges elegantaste popband, Lustans Lakejer har alltid spännande saker på gång. Efter en mycket uppskattad decemberturné är det nu dags att titta framåt. Jag tog en pratstund med bandets sångare, Johan Kinde. Om nya låtar, inspelade livekonserter och annat trevligt. Vi kom att prata om en överraskning som plötsligt dök upp.

Många blev överraskade mitt när det plötsligt dök upp en helt ny video, med en helt ny LL-låt. En cover på Ulf Lundell´s låt Rialto. Hur blev det så?

Jag fick idén att göra låten när lugnet lagt sig efter turnén och vi spelade in den på 4 timmar  den 29 december. Dagen därpå spelade vi in videon och när vi lade ut den på nyårsafton fick vi ett fantastiskt mottagande och mycket positiv respons. Vår tanke var ju egentligen att göra en LL-nyårshälsning till våra fans, på sociala medier, inte att släppa den kommersiellt.

När det visade sig att så många gillade den tänkte vi om. Vi bestämde oss för att finslipa den lite mer och nu släpps den faktiskt som vår nya singel den 4 mars. Dessutom kommer en variant av videon att släppas officiellt, den har ju varit nedsläckt ett tag nu.

Spännande! Ny singel alltså. Då måste jag fråga, eftersom jag vet att alla vinylvänner undrar. Kommer den som 7”-singel också?

Inte ​just nu, men tanken är att den ska släppas på vinyl i någon form inom inte alltför lång tid.

Hur kommer det sig att Lustans Lakejer spelar Ulf Lundell?

Det låter kanske konstigt, men långt innan LL, punken eller new romantic fanns var Ulf Lundell en av mina idoler.  Han var en av de få svenska artisterna på den tiden som inte var uttalat politisk, och – han var väldigt romantisk… (Skratt.)

Apropå livespelningar och den nyss genomförda turnén. Det ryktas om att ni spelade in konserten på Cirkus. Kommer den att vara möjlig att se digitalt.

Ja, vi håller på att redigera det sista nu. Vi hoppas kunna ha den klar för att lägga upp på en Streamingtjänst inom en eller två veckor. Det både ser ut och låter rätt mäktigt. Jag tror att de som missade konserten kommer att få ganska bra uppfattning av hur stämningen var på plats.

Det känns bra, inte minst eftersom vi vet att en del av våra fans missade turnén på grund av pandemin. Vi kommer att gå ut med datum och tid så fort det är klart.

Till sist, efter alla dessa år som Lustans Lakejer har funnits. Hur känns det att ha så trogna fans? Jag tog en titt på er Facebook sida och det är verkligen hög aktivitet.

Det känns fantastiskt inspirerande. När Sverige nu öppnar upp igen upp känns det som att vi är vi extremt laddade att på klassiskt LL-vis fortsätta i nattens tjänst och tillsammans med  våra lyssnare påminna världen om att den dunkla elegansen stil och champagne aldrig blir otidsenlig

Tack för en trevlig pratstund Johan! 

Här kan du lyssna på Rialto på Spotify

 

Tävling! Vilken är Lustans Lakejers bästa singel tycker du?

Lätt som en plätt!

Mejla in ditt svar till ClubLL@soderpalm.com så är du med i utlottningen om ett Merchpaket med LL-pikétröja, nyckelring och manschettknappar. Värde mer än 500 kr.

Svaret ska vara inskickat senast 15 mars.

Lycka till!

 

Vill du bli först med att få information om Lustans Lakejer? Anmäl dig till vår VIP-lista

Vill du läsa mer om Lustans Lakejer? Var det paradisets portar som öppnade sig?

Är du intresserad av Lustans Lakejers Turnépaket i begränsad upplaga?

Här kan du lyssna på Rialto på Spotify