Okategoriserade, Pepp

Vad borde du göra nu?

Vad borde du göra nu?

En underbar helg med strålande väder har det varit. Samtidigt svämmar världen över med dåliga nyheter.

Många jag pratar med är nedstämda och ledsna. Många är oroliga.

Hur kan man tänka då? Hur kan man hantera det så att inte oron och dom dåliga nyheterna leder till det värsta som finns?

I ett sådant här läge är det värsta som finns att man blir passiv. Det enda man säkert vet om att bli passiv är att då är det INTE man själv som styr hur det går.

Nu menar jag inte att var och en av oss kan bestämma helt och hållet hur det går i  vare sig pandemi (om någon fortfarande minns den) eller i krig.

Det jag istället menar är frågan som du ser i rubriken:

Vad borde du göra nu?

Ju mer du tänker på den och sedan gör dom sakerna som du kommer på, desto mindre kommer du oroa dig. Du kommer inte att vara passiv, istället kommer du var aktiv med att göra det som du tror är bäst just nu.

Det råder ingen tvekan om att just nu är världen inne i en bister tid. Det är som det är. Alla som tror sig kunna påverka det i stor skala är engagerade för att göra det. Rätt eller fel? Ingen aning.

Mitt tips är bara att du lägger din tid och din kraft på att göra sådant som du tror är bäst just nu. Bättre än så blir det inte. För då är det du som bestämmer vad som görs.

Jag skriver mer om det i del 9 Världens största citron. Läs det blogginlägget också!.

Vill du se på positiva nyheter kan du alltid kolla in filmen 100 % goda nyheter här. Det tar 2 minuter. Jag lovar att du i alla fall inte blir mer orolig av det.

Vad borde du göra nu? Fråga dig alltså det nästa gång du blir så där orolig.

Allt går!

Max