Programmera dig för framgång

Din fokus på målet är din tredje nyckel till framgång

Din fokus på målet är din tredje nyckel till framgång.  skriver Henrik Pettersson i sin tredje gästartikel här på bloggen. Här ger han dig en hint om vad som krävs för att programmera dig för framgång, vilket också är namnet på hans nya bok. Vi uppmärksammar boksläppet i ett webinar ingående i Våga sälja hälsa, där Henrik intervjuas av Max Söderpalm. 

För den som vill nå ett mål idag är världen mer full av distraktioner än någonsin. Det gör att din förmåga att ha målfokus är viktigare än den någon gång har varit.

Målfokus handlar om göra strategiska val och smarta prioriteringar på vägen till dit du vill ta dig. Det blir en typ av strategi som måste gälla långsiktigt, snarare än att göra streetsmarta kortsiktiga taktiska drag.

Beställ Programmera dig för framgång här
Beställ Programmera dig för framgång här

Börja med en riktigt genomtänkt målsättning. Vart vill du ta dig? Lägg tillräckligt med tid på att bestämma dig för det, men samtidigt gäller det att du är beslutsam så att inte din tid drag iväg och din energi blir lägre.

När du väl har formulerat målet blir det enklare. Du kommer hitta riktlinjerna och upptäcka vägvalen som du borde göra. Det viktiga är att anpassa dem till din rätta ambitionsnivå.

Håll dig på en nivå som håller dig ifrån undanflykter, att skylla ifrån sig leder aldrig dig framåt.

Konfrontera dina rädslor

Våga också konfrontera dina rädslor, att programmera sig mot framgång innebär ju att du kommer behöva prova nya vägar och nya sätt att lösa utmaningar på ett sätt som du inte har gjort förut.

Det skärper ditt fokus, den gamla klyschan ”don´t take your eyes from the price” är verkligen sann. Ju mer du tänker och agerar utifrån att du vill klara ditt mål, desto bättre kommer det att gå.

Kort sagt, håller du ditt målfokus kommer du snart upptäcka en helt ny gameplan, där du lär dig att hantera förändring på ett helt nytt sätt.

I boken beskriver jag till och med ett system för hur du kan budgetera dina mentala insatser, så att du använder din mentala energi på rätt sätt vid rätt tillfälle.

Upptäck vilken kraft du har inom dig, det gör du när du lär dig ha ett starkt målfokus. Då kommer insikten snart. Hur det kan komma sig att vissa tar sig till mål, medans andra ger upp någonstans på vägen?

Anmäl dig till Webinaret Programmera dig för framgång, där Henrik Pettersson blir intervjuad av Max Söderpalm.

Läs mer om Henrik här

Läs också om Framgångstro, din första nyckel till framgång.

Här kan du beställa boken Programmera dig för framgång