74 %

74 % av alla säljare SUGER! – de goda nyheterna och de dåliga

74 % av alla säljare SUGER! – de goda nyheterna och de dåliga. Visste du att företaget OMG (The Objective Management Group) är ett av världens mest respekterade företag inom testmetoden Sales Competency Assessment. Deras tester har använts av över 11 000 företag och utförts av över 1 000 000 säljare.

En omfattande analys av testresultaten fick deras vd att skippa sitt vanliga ”artiga professionella snack” och istället utrycka sig mer rakt på sak.

Han sa:

– 74 % av alla säljare SUGER

Den här inställningen har stöd av många liknande undersökningsföretag samt av vår egen långa erfarenhet av att arbeta med säljare och säljteam. Ett exempel:

Enligt Forrester Research Inc., en annan mycket prestigefylld organisation, anser B2B-kunder följande:

  • 76 % av säljarna de träffar har inte kunskap om sina egna produkter eller tjänster.
  • 70 % av säljarna är inte förberedda på frågorna som företagen vill ha svar på.
  • 75 % av säljarna har inte kunskap om deras (kundernas) verksamhet.
  • 76 % av säljarna förstår inte deras (kundernas) roll och ansvar i organisationen.
  • 77 % av säljarna har inte kunskap om deras (kundernas) problem.
  • 78 % av säljarna har inga exempel eller fallstudier att dela med sig av.

Genomsnittet är, med någon %s marginal, 74 %. Därför skulle man kunna slå ihop OMG:s sammanfattning med Forresters undersökningar och konstatera att

74 % av alla säljare SUGER!

 

De dåliga nyheterna

Om du driver ett eget företag eller har en roll där försäljning inte är din heltidssyssla men ändå en viktig del av ditt uppdrag, ökar siffran från 74 % av alla säljare SUGER till över 90 %.

Om du anställer säljare i ditt företag eller din organisation och inte är erfaren inom rekrytering behöver du bli det. Du måste antingen bli det eller anlita någon som är det eller outsourca tjänsten. Det sista du har råd med är att rekrytera ett säljteam direkt från gruppen av 74 %. Om du inte har minst 26 % av de bästa säljarna i ditt team kommer resten inte att ha något att sträva efter eller att jämföra sig själva med. Då kommer moralen och resultaten sannolikt att bli sämre.

Om du tillhör de 74 % av alla heltidssäljare som hamnar i SUGER-kategorin är du dömd till ett liv med dålig lön och den livsstil som det innebär.

De lite mindre dåliga eller halvgoda nyheterna, om vi kan säga så, är att du förmodligen aldrig kommer att svälta. Det beror på att nästan alla arbetsgivare måste erbjuda en grundlön plus en provision eller bonus för att 74 % av deras säljare ska kunna tjäna en hyfsad lön. Annars skulle företaget inte kunna locka eller behålla några säljare alls.

De goda nyheterna – de MYCKET goda nyheterna

Om nu alla arbetsgivare måste erbjuda en grundlön plus en provision för att 74 % av deras säljare ska kunna tjäna en hyfsad lön. Då innebär det att om du tillhör de 26 % som är toppsäljare är möjligheterna för dig att tjäna en jättelön stor. Mycket större inom försäljning än inom nästan alla andra yrken. Det råder ingen tvekan om att …

FÖRSÄLJNING ÄR ETT PROFFSJOBB

Om du omsätter det vi skriver här på bloggen, berättar om i vårt webinar och det du tar till dig av bokens lärdomar i praktiken hamnar du bland de bästa 26 %-en av de bästa 26 %-en, och då finns det nästan inga gränser för möjligheterna och hur mycket du kan tjäna.

Då blir du det vi kallar för Topp26. Det kommer också göra det jobb mer inspirerande, för jag antar att du gillar att vinna mer än att förlora.

En annan mycket god nyhet är att när du befinner dig bland de bästa så kommer du definitivt att sälja mer, eftersom …

74 % AV DINA MEDTÄVLARE SUGER!

Anmäl dig till vårt webinar 

Beställ boken 74 % av alla säljare suger

Läs Bruce King´s hälsning