Okategoriserade

En sladd i vårgruset

Visst känns det underbart när våren börjar komma. Det blir ljusare och ljusare för varje dag. Och man hoppas ju att det inte blir någon mer halka eller blötsnö.

För visst känns det väl som att vi har halkat runt hela vintern, både till fots och med bilen?

Och kanske är det dags att vårrusta bilen, så att när vinterdäcken åker av och sommardäcken på att man kan känna sig säker när man sladdar runt i vårgruset.

En sak jag behövde fixa till, efter vinterns körning, var att byta bromsskivor. De började bli slitna, eftersom det var länge sedan dom byttes. Ibland känner man ju sig som att man vill ordna allt själv, och inte hålla på att boka tider på verkstad och sedan ha fullt sjå med att passa tiderna.

Så kände jag den här gången och fick för mig att slå på datorn och surfa runt i jakt på prisvärda reservdelar till bilen, av hög kvalitet.

Det finns ju jättestort urval så det blev ju lite av ett sökprojekt. Många säljer liknande saker och då gäller det ju att det ska kännas rätt, det man väljer.

En bra plats som jag hamnade på, efter att en vän tipsat mig dit var Mekster. På deras sida fanns det massor av bromsskivor och det var lätt som en plätt att leta rätt på exakt dem som jag behövde till min bil.

Man behövde bara fylla i sitt registreringsnummer på bilen så letade sidan automatiskt fram vilka som passade.

Så jag valde dem och la i kundvagnen. Beställningen gick igenom, man kan ju aldrig vara säker på att saker finns i lager som tiderna är nu.

Lagom till helgen kom bromsskivorna och det var dags för nästa projekt. Att dra på sig mekar-overallen och börja skruva.

När man gör något för första gången tar det ju alltid lite extra tid. Men eftersom solen lyste och våren började kännas varm och skön gick det att i lugn och ro ta sig igenom den process det är att byta bromsskivorna på bilen.

Ja, det är klart att det hade gått fortare om man hade bokat tid på verkstaden och åkt ner med bilen. Men samtidigt är känslan av att klara något själv något mycket större än att alltid gå efter den enkla lösningen.

Så nu sladdar bilen säkert i vårgruset. Som snart sopas bort och välkomnar sommar och semester. Det är läge att köra säkert den bästa tiden på året.