74 %, Monday Morning Letter

Beviset för att det inte är så svårt att bli en stjärnsäljare

Beviset för att det inte är så svårt att bli en stjärnsäljare. Det finns ett gammalt ordspråk som säger: ”Gå inte över ån för att hämta vatten”.

Med det menas att du ofta har lösningen nära dig, problemet är att du inte ser den. Men för mig krävdes det ändå något extra för att bli en bra och ickesugande säljare.

Jag jobbade på mitt eget nystartade företag som både säljare och försäljningschef med 7 säljkompisar i teamet. Vi var ok. Men inga toppsäljare.

Företaget var ett förlag som gav ut böcker inom PC-användning. Det var i en tid där marknaden exploderade och alla behövde lära sig att skriva och räkna med sin dator.

Det gick bra för oss men vi var verkligen inte ensamma på marknaden. Konkurrensen var stenhård. Mer än 30 förlag kämpade om samma kunder. Det låg på mitt ansvar att hålla ordning på konkurrenterna och en dag hände något.

Vår allra tuffaste konkurrent var marknadsledare, med mer än 50 % av marknaden. Förutom böcker om datorer öppnade de plötsligt ett affärsområde för affärsböcker och det var där det hände.

Jag köpte av vår värsta konkurrent

En dag damp det ned ett reklamutskick i brevlådan hos mig, det var från vår största konkurrent. Med förhandsreklam om en helt ny bok. Författaren kom från England och hette Bruce King. Boken hade ett konstigt namn, ”Psychoselling”. Det lät ju spännande tänkte jag och läste vidare. Undertiteln fångade verkligen mitt intresse, ”Fördubbla din försäljning på 8 veckor”.

Så jag fick en idé: Dubbla försäljningen var precis vad jag ville göra. Hade jag inte fått den idén just då skulle jag aldrig blivit en Topp26-säljare, inte skrivit böcker själv och inte kunnat hjälpa alla tusentals säljare som jag coachat de senaste 25 åren.

Så jag gjorde något som måste liknas vid att gå över ån efter vatten. Jag ringde upp min värsta konkurrent, beställde 8 exemplar av Psychoselling. Det gjorde ont, men jag gjorde det. Jag startade en läsecirkel i säljkåren för att alla skulle få chansen att dubbla sin försäljning.

Boken hade åtta kapitel, som författaren föreslog att man skulle läsa, träna och följa ett i veckan. Vi bestämde oss för att göra det. Eller rättare sagt, mina säljkompisar sa att de hade bestämt sig för att göra det. I själva verket var det bara jag som följde Bruces råd.

Jag gjorde allt som stod i boken

Eftersom jag är envis och inte tror på att vare sig ge upp innan man provat eller att säga att man ska göra saker som man sedan inte gör så gjorde jag det till en sport. För att visa de andra gjorde jag därför precis allt som Bruce föreslog.

När vi sammanfattade det säljåret låg alla andra kvar på en försäljning på ungefär 1,5 miljon. Jag låg på 3. Jag sålde dubbelt så mycket och jobbade hälften så mycket. Det blev starten på min karriär som Topp26-säljare.

Vet du vad som är likheten mellan min historia och dig, exakt just nu? Du är så nära något som löser exakt samma problem som Psychoselling gjorde för mig. Med en stor skillnad. Du kan både vara med på vårt webinar och läsa vår senaste bok 74 % av alla säljare suger.

För sedan den boken skrevs har både Bruce och jag skrivit 10 böcker var och tränat många tusen säljare. Och lärt oss mycket, mycket mer om det område som intresserar både oss och dig mest:

Hur du ökar försäljningen snabbt och får chans att leva det liv som du skulle kunna få leva. 

Vågar du göra tvärtom mot alla 74 % säljare som faktiskt suger så kommer du få vara med om exakt samma sak som jag fick. Jobba med bokens förslag och övningar. Hela tiden. Följ den noggrant och du kommer bli en av de bästa säljarna.

 

Lyssna på webinaret 74 % av alla säljare suger här

Beställ boken 74 % av alla säljare suger här

Läs Bruce Kings hälsning till dig här