Musik

På nya uppdrag med Lustans Lakejer

På nya uppdrag med Lustans Lakejer. Det kommer ständigt nyheter från Sveriges främsta new wave band. I samband med premiärvisningen av nya konsertfilmen från vinterns konsert på Cirkus i Stockholm tog ClubLL ett snack med bandets sångare, Johan Kinde.

Grattis till nya konsertfilmen. Vad vi har sett har den ju fått fina lovord, av både press och fansen. När du ser den, hur känns det då? Är du och ni nöjda med den?

Vi är väldigt nöjda med att man får en stark livekänsla när man ser den – många konsertfilmer känns lite kliniska, men jag tycker att vår ger en bra uppfattning av hur stämningen var den kvällen.

Samtidigt framkommer det tydligt hur mäktig inramning det var på Cirkus – själva lokalen, den vackra ljussättningen och Jonas Kleerups fantastiska bildprojektioner. Jag gillar också att konserten innehåller låtar från hela vår karriär – allt från första albumet till det som då var den senaste singeln ”Den Fjärde Mannen”.

Ny singel släpps snart

Det börjar snackas om en ny singel. De senaste singlarna har ju varit lite olika stilar; En gång när jag var 17 mer rockig, Den 4:e mannen synthig och Rialto mer en stämningsfull cover. Vad kan du berätta om den nya låten?

Den kommande singeln ”Jag kan läsa mellan raderna” är mer åt det synthiga hållet. Det låter ”klassisk Lustans” säger de som har hört den. Jag är personligen väldigt stolt både över kompositionen och hur själva inspelningen blev.

För alla hängivna vinylfans och samlare, vi har hört att den släpps på 7”. Stämmer det?

Det stämmer, den släpps 6 maj och många blir säkert glada av att höra att ”Rialto” kommer att vara b-sida., eller man kanske ska kalla det ”dubbel a-sida” i det här fallet.

Även denna gång ger vi ut singeln i färgad vinyl – denna gång en snygg, genomskinlig blå nyans som presseriet kallar för ”Curacao”.

Kommer det finnas en samlarutgåva av den, som tidigare singlar?

Absolut – via Club LL kommer det gå att köpa 225 signerade och numrerade exemplar.

Vi måste ju fråga… Har du något nytt att berätta om den kommande LPn? Datum mm?

Albumet är färdiginspelat och mastrat. Vi håller just nu på att färdigställa omslaget – som har förutsättningar att bli rätt spektakulärt. På grund av diverse yttre omständigheter kommer vi släppa albumet först i september, men nu är det verkligen spikat.

”Mörk Materia” kommer att innehålla 11 LL-originallåtar och ges ut i tre format: vinyl, CD och kassett. ”Rialto” ligger alltså inte på albumet utan släpps fysiskt bara på nya vinylsingeln.

Vi är ytterst nöjda med plattan, den innehåller några av de bästa låtar jag någonsin har skrivit och LL någonsin har spelat in, och vi ser fram emot att få framföra dem live.

Spännande. Det leder in till min nästa fråga: kommer det några live-gig framöver?

Vi kommer att ett antal spelningar i sommar, mer info om det inom kort., och sedan är planen att göra en större turné i höst när ”Mörk Materia” har kommit ut.

Tack för pratstunden, Johan! Vi ser fram emot den nya singeln.

Streama konsertfilmen Lustans Lakejer på Cirkus i Stockholm här

Beställ turné-paketet med lyxig T-shirt och signerad Affisch här

Anmäl dig till ClubLL´s VIP-lista här (det är genom den som nya singeln beställs)

Läs mer om Lustans Lakejer på bloggen