Monday Morning Letter, Våga sälja hälsa

Svaret till dig som vill synas mer och nå ut till fler via Social Media

Svaret till dig som vill synas mer och nå ut till fler via Social Media. Många har hört av sig till mig det senaste året och haft frågor om hur man lyckas med att kombinera sociala medier med sitt säljande och företagande.

Det är ju en möjlighet som alla har, för att skaffa fler leads att sälja till eller till och med klara affärer och beställningar. Och det bästa av allt, det är ju gratis…

Samtidigt säger många; det där funkar inte i min bransch. Här bygger försäljningen på andra principer. Så vilket är det rätta svaret? Funkar sociala medier eller gör det inte det?

Det här tänker jag fokusera på i Monday Morning Letter under våren. Det finns ju så många olika medier. Vad behöver man tänka på generellt? Och vad gäller för just dig?

Svaret till dig som vill synas mer

Ett av mina favoritcitat när det gäller just saker som man får utan kostnad kommer från Napoleon Hill. Han skrev redan i början av 1900-talet ungefär så här:

”Du får inte någonting för ingenting”

Med det menade han att för att lyckas med någonting så måste du göra en insats. För att vinna Vasaloppet så måste din insats vara många timmars träning.

För att vinna inom sociala medier och få fler leads och nya affärer så måste du satsa. Framförallt behöver du satsa lite tid och lära dig vad som fungerar och vad som inte fungerar.

Sedan behöver du göra rätt saker med kunskapen också.

Gör du det, så kommer du få resultat.

Själv tycker jag att sociala medier är spännande. Du kan lära känna människor du aldrig skulle mött på något annat sätt. Du kan också få andra att själva vilja hjälpa dig att nå ut bättre med dina budskap.

Och i många fall är insatsen inte större än någon timme varje dag.

För att du ska få dom bästa och mest konkreta tipsen kommer jag intervjua ett riktigt superproffs, Nina Jansdotter, både här i Monday Morning Letter på bloggen och i ett webinar för dig som lära dig att bli micro-influenser.

Nina Jansdotter och jag bjuder därför in till webinaret Lyckas som hälsoinfluenser den 22 april. Du kommer få generella tips och råd som du kan börja använda direkt.

Anmäl dig nu direkt för att säkert få plats, vi har bara 200 platser.

Det första konkreta rådet får du redan nu av mig. Eftersom många har så svårt att orientera sig i det oändliga utbudet av möjligheter som varje socialt media tillhandahåller.

Här hittar du en intervju som jag gjorde med Nina häromdagen.

Gör så här:

  1. Var hänger dom som du vill ha kontakt med? Jag menar alltså dom som du vill ha som kunder och samarbetspartners? Är det på LinkedIn, Instagram, Facebook eller var är det?
  2. Vad gör dom där? Finns det grupper, sidor, ämnen där du borde synas för att närma dig dom?
  3. Hur vill du framställa dig själv? Vilken bild ska du ha? Vad vill du att det ska stå i din presentation?

Oavsett hur insatt du är och om du är nybörjare eller erfaren på sociala medier, börja med att gå igenom dom punkterna.

Anmäl dig också till webinaret och lusläs varje MML som kommer ut dom närmaste veckorna, så kan du också bli en micro-influenser och börja dra nytta av fördelarna som Social Media ger dig att öka din försäljning. Då får du svaret till dig som vill synas mer.

Allt går!

Max