Våga sälja hälsa

Intervju med influensern Nina Jansdotter – om hur man lyckas med sociala medier

Intervju med influensern Nina Jansdotter – om hur man lyckas med sociala medier. Under våren kommer vi här på bloggen fokusera på hur du kan lyckas med att nå fler och att synas bättre på sociala medier. I samband med det så frågade jag min kompis Nina Jansdotter. Om hon ville medverka som gäst, både här på bloggen och i ett webinar.

Allt för att reda ut vad som egentligen funkar och inte när du jobbar med att knyta kontakter och att göra affärer genom dom stora sociala medierna. Så häng med oss hela våren, så kommer du få massor med råd och tips.

Intervju med influensern Nina Jansdotter

Hej Nina, vad kul att du vill vara med och dela din stora kunskap. När började du själv att använda sociala medier i din verksamhet?

Jag har drivit företag inom nischen coaching i tjugo år och jag började nästan direkt använda online-nätverkande som det jag alltid har lagt mest av min arbetstid på.

För cirka tio år sedan lade jag in en ännu högre växel i och med att jag väldigt aktivt började bygga grupper på Facebook, bland annat inom området hälsa som jag tycker är superspännande och på den vägen är det.

De senaste två, tre åren har jag blivit snäppet vassare på att få ut business av min närvaro i sociala medier och det är det jag nu tycker är väldigt kul att kunna dela med mig av de kunskaperna.

Vad tycker du är bra med sociala medier?

Att det är flexibelt och att du kan arbeta när du vill på dygnet är en sak. Och att det är platsoberoende, så du kan befinna dig var du vill i världen eller landet när du jobbar så. Samt möjligheten att nå så många fler. Och också andra människor än du möter på din ort och i din vardag.

Det är också väldigt kul att hitta samarbeten med alla influensers och nätverkare eller vad de kallar sig – och lära känna dem. Dessa blir dina ”arbetskamrater” och du kan lära känna dem även om ni kanske aldrig ses i utanför sociala medier.

Vilka frågor får du ofta från andra?

Hur får jag fler följare eller kontakter i sociala medier och hur når jag ut är den vanligaste frågan.

Men det är också många frågor om hur du ska kunna hantera kritik. Dessutom hur du kommer på bra saker att skriva, filma och så vidare. Faktum är att fastän många lägger mycket tid i sociala medier, så har de inte förstått riktigt tricken hur de ska kunna konvertera detta till lönsamhet.

Vad hoppas du att vi kan lära den som är med på vårt webinar?

Jag vill ge inspiration till att våga tänka att sociala medier inte bara behöver vara en hobby för att du gillar hälsa. Du kan göra detta till något som blir hela eller delar av ditt jobb, företagande, hälsopraktik eller liknande. Samt så vill jag självklart ge några konkreta tips på hur du når fler och får mer engagemang i sociala medier.

Till sist, har alla nytta av sociala medier? Har du något exempel på en otippad användare som var med om något spännande?

Ja, i princip alla kan ha någon nytta av sociala medier. Speciellt om du har något att sälja. Detta behövs dock göra på ett vis som blir ”socialt” och inte bara uppfattas som säljspam. Sådant vill nog ingen bli bombarderad med när man loggar in i ett socialt nätverk.

Tack Nina! Det ska bli jättekul att köra det här webinaret tillsammans med dig.

Den 22 april mellan 12-13 ger vi dig som är med och lyssnar konkreta råd och tips för hur du ska lyckas ännu bättre med dina sociala medier. Webinaret är kostnadsfritt och det finns nu mindre än 100 platser kvar.

Anmäl dig till webinaret via länken här

Läs Monday Morning Letter om hur du lyckas med sociala medier