Lär dig sociala medier, Våga sälja hälsa

3 grundpelare för att lyckas nå ut med sociala medier

Vill du lyckas bättre än vad du gör idag med dina inlägg och att få följare? Här får du 3 grundpelare för att lyckas nå ut med sociala medier.

Ibland krävs det att man tänker till ordentligt. Detta gäller särskilt när det kommer till sociala medier. Anledningen till det är att alla som vill har tillgång till plattformarna och att det enda det kostar är den tid som du lägger ner.

Så oavsett om du är en nybörjare eller är på väg att slå igenom som influenser är det tre steg som det alltid går att komma tillbaka till. 3 grundpelare för att lyckas nå ut med sociala medier och till rätt person.

Gå igenom punkterna nedan. Och gör det med papper och penna så att du skriver ner svaren, så att dom finns kvar nästa gång du tycker att du har kört fast.

Gör så här:

  1. Var hänger dom som du vill ha kontakt med? Jag menar alltså dom som du vill ha som kunder och samarbetspartners? Är det på LinkedIn, Instagram, Facebook eller var är det? Skriv upp vilka tre sociala medier som du tror är viktigast för dig att jobba med och gradera dom från 1 till 3.
  2. Vad gör dom där? Finns det grupper, sidor, ämnen där du borde synas för att närma dig dom?
    När du gjort första punkten börjar du att gå på djupet med det mediet du anser vara viktigast. Vad gör dina viktigaste kontakter där? Genom att gå igenom och kolla det kommer du hitta nya sidor du aldrig tänkt på, och nya grupper där du kan vara med. Eftersom allt förändrar sig hela tiden är det viktigt att hålla dig uppdaterad där.
  3. Hur vill du framställa dig själv? Vilken bild ska du ha? Vad vill du att det ska stå i din presentation?
    Din profil är ditt skyltfönster. Det är så som dina sociala vänner lär känna dig. Och eftersom en bild säger mer än 1000 ord så ska det vara DIN bästa bild för att dina kontakter ska förstå vem du är och vad du gör. Skriv också texter som inte kan missuppfattas och som ger ett positivt intryck av dig.

Lär dig mer om Sociala medier här

Beställ ljudboken Våga sälja häsa med 75 % rabatt här