Lär dig sociala medier, Monday Morning Letter, Våga sälja hälsa

Fyra tips för att nå ut bättre med dina inlägg på social media

Fyra tips för att nå ut bättre med dina inlägg på social media. Vilket drag det var, när vi körde webinar med fokus på hur du ska få fler att läsa dina inlägg och vilja bli både följare och nya kunder till dig. Mer än 300 har nu sett det.

Tillsammans med Nina Jansdotter gick vi igenom 8 konkreta tips, som är så enkla att följa direkt. Det spelar ingen roll i vilken bransch du jobbar, vad du säljer eller vilken plattform du använder. Råden är generella och funkar överallt.

Här i Monday Morning Letter och på bloggen kommer jag dela dom råden med dig, under veckorna som kommer. Vill du höra hela webinaret, vilket jag starkt rekommenderar hittar du det HÄR.

Fyra tips för att nå ut bättre med dina inlägg på social media

 1. 80/20. Den här regeln är en grund till hur så kallad social selling fungerar. Till skillnad från traditionell försäljning, där både säljare och köpare vet att det är att göra affärer i första hand som gäller. Nu är det tvärtom.80/20 betyder att 80 % av det du postar INTE ska vara säljinlägg. Fokusera istället på engagerande inlägg som gör att dina följare tycker det är spännande och bra att hänga med dig.

  Det bygger på att du vågar vara kreativ, och klurar ut vad du ska posta. För om 8 av 10 inlägg ska bygga din sociala profil. Då är det ju smart att du funderar ut varför andra ska bli dina nätkompisar, eller hur?

 2. Dialog istället för monolog. Du vet väl vilka dina vanliga traditionella kundsamtal som brukar bli bäst? När du ställer smarta frågor som kunden kan svara på. Man brukar ju säga att ju mer kunden pratar, desto närmare är du affären.Med dina inlägg är det precis likadant. Klura ut hur du kan få andra att vara dom som driver diskussionen och på det viset gör att dina inlägg ses av många fler.

  Grundregeln är att får du många att svara och kanske till och med börja skrva med varandra på dina inlägg, då får du betalt av din plattform, t ex LinkedIn eller Facebook, som direkt visar inlägget för fler.

  Är du där när det händer?

 3. Var där. Ibland känns det ju som att jobbet är gjort när ditt inlägg är postat. Du kanske har fått trixa med bilder eller funderat på olika rubriker. Det är nu det börjar.Genom att du själv i kommentarerna driver folk att svara eller kommentera, t ex genom att tagga dom, kan du göra att din synlighet ökar.

  Det är också så att när någon svarar så var där direkt och svara tillbaks. Var där, när det händer. Då ser många fler vad du lägger ut.

 4. Avsätt tid. Vill du lyckas med detta, ge det tid. Du får inte någonting och du inte ger något tillbaks. Med sociala medier är det tiden du satsar. Gör det! Det kommer att vara värt det.Var också så smart att du minimerar tiden när du surfar runt på andras konton. Lägg istället tiden på att driva igång ditt eget. Rätt använd är tiden du lägger en investering för att lyckas i framtiden.Varje följare du får har du förmodligen för alltid. Tänk på det.

Det här var dom fyra första tipsen, vi utvecklar dom ännu mer i webinaret. Så lyssna på det nu direkt.

Det kommer också ett nytt webinar den 22 maj, där vi lär ut hur du kan dra nytta till och med av att få kritik för dina inlägg. Många låter ju bli att posta på grund av att man är rädd för det. Men vad skulle hända om du tänkte tvärtom istället? Följ länken och anmäl dig direkt.