Lär dig sociala medier, Monday Morning Letter, Våga sälja hälsa

Vågar du posta? Eller är du rädd för vad folk ska tycka?

Vågar du posta? Eller är du rädd för vad folk ska tycka? Visste du att intresset för att lära sig nå ut bättre via sociala medier är jättestort. Det verkar som om många går och bär på tanken att se sig själva som mikroinfluensers, alltså någon som har följare som lyssnar.

Vi kommer fortsätta fokusera på hur du kan bygga ditt personliga varumärke, få fler leads och till och med sälja till nya kunder. Och i det här inlägget vill jag hjälpa dig med det allra största hotet. Hotet som kan göra att du aldrig når ut.

Gissa vem det är som kan sabba mest?

Just det! DU.

Jag pratar med så många som låter bli att göra inlägg på t ex LinkedIn eller Facebook eftersom dom är rädda för vad andra ska säga. Man är också rädda för att någon kanske tycker att du säger för mycket eller för lite. Eller för att du formulerar dig på ena sättet eller andra.

Allvarligt talat!

Så här är det. Alla har lika stor rätt som någon annan att skriva något på sitt eget konto. Ingen har rätt att tala om för dig vad och hur du ska skriva.

Att göra bra inlägg som når ut är något du måste träna på, i skarpt läge.

Gör därför så här:

När du får en idé i ditt huvud som säger:

– Det där borde jag göra ett inlägg om

Skriv det direkt och lägg ut. Det är det första du behöver träna på för att kunna lära dig att nå ut. Det är bättre att posta en gång för mycket än att inte våga posta alls.

– Men Max, hur ska jag lägga upp inlägget då?

Det är precis det som vi lär dig i våra webinar den här våren. I vårt första, som du kan lyssna på här får du 8 konkreta tips för att göra bra inlägg och se till att dom sprids.

I vårt andra, kommer vi att fokusera på att hjälpa dig att våga. Vi kommer till och med visa hur du kan dra nytta av ifall någon, mot all förmodan, skulle skriva något styggt i en kommentar.

Det bästa är om du är med LIVE, då får du dessutom svar på dina frågor under webinaret. Därför tycker jag att du ska anmäla dig till Konsten att hantera kritik på nätet – om du är influenser eller säljare.

Kom ihåg det viktigaste av allt. Det finns ingen som kan bestämma vad och hur du skriver på ditt konto. Var stolt för det, var tacksam för det.

Ingen Jantelag i världen ska hindra dig från att bygga ditt varumärke på ditt konto. Tränar du på detta och är uthållig kommer du att få se hur snabbt det går.

Allt går!

Max