Monday Morning Letter, Okategoriserade

En dansande man – gör det tråkiga jobbet roligt

En dansande man – gör det tråkiga jobbet roligt. Är allting med jobbet roligt? Svara ärligt nu. Jag antar att svaret är nej. Bra! Då är du på rätt ställe. Det är så det ska vara.

Visst låter det konstigt, eller hur?

Alla jobb som jag har haft, ända från extrajobben när jag gick i skolan till alla säljjobb och företagarjobb, har en sak gemensamt. Det finns alltid saker som du måste göra, som du tycker är tråkiga.

Visste du att den stora skillnaden mellan om du trivs med ditt jobb eller inte är exakt hur du ser på dom sakerna? Och hur du tar dig an dom.

För att beskriva det här så att du förstår tänkte jag berätta om en sak jag var med om förra veckan, när jag skulle äta lunch på en pub som precis höll på att öppna i London.

Dom höll på att öppna sin uteservering som låg precis vid promenadstråket vid Themsen. Borden och stolarna måste bäras ut och ställas i ordning varje dag. Det såg tungt och trångt ut och var precis en sån där sak som man skulle ha tyckt:

– Åååh, inte idag igen…

Det var en kille som höll på med det här. Det som var lite annorlunda var hur han tog sig an uppgiften.

Han sjöng högt för sig själv och dansade sig igenom hela jobbet med att ställa i ordning alla 15 borden med stolar och bänkar. Han såg ut som att det där var det roligaste han visste.

Den dansande mannen fick det tråkiga att bli roligt. Och dessutom gav han oss alla i närheten massor med positiv energi. Det blev en kanonlunch!

– Max, vad har det här med mig att göra?

– Precis allt om du vill lyckas med försäljning och affärer.

Dansa dig igenom det tråkiga

Tro mig! Jag vet. Som säljare har du flera uppgifter som inte är 100 % roliga. Jag har både upplevt dom själv och hört många klaga genom åren.

Det kan handla om att boka möten, det kan handla att få ihop sin budget. Eller så handlar det om rapporter som ska skrivas eller möten man tycker är meningslösa.

Tänk så här. Det är bra att dom uppgifterna finns. För det är där skillnaden mellan vinnarna och förlorarna är som störst. Om du gör allt du kan för att göra dom med den största positiviteten du kan och är så glad som möjligt när du gör det.

Då kommer du att vinna!

Du lägger så fantastiskt stor del av ditt liv på att gå till jobbet. Det är du som ansvarar för att göra den tiden rolig.

Den dansande mannen påminde mig om något som kanske glömts bort i dom senaste årens fokus på pandemi, jobba hemifrån och kriget. Trots allt det konstiga som händer behöver du plocka fram den kraften som du och alla andra har.

Du kan välja att dansa dig genom dina arbetsdagar eller leta fel och bilda gnällhörnor. Vilket tror du leder till bäst resultat?

Nu dansar vi fram i slutspurten av maj. Och oavsett om vi lyckas eller inte når ända fram gör vi samma sak i säljstarten av juni.

Allt går!

Max

Lyssna på webinaret om Konsten att hantera kritik på nätet med Nina Jansdotter och Max Söderpalm

Beställ bokpaket JA! Om att säga JA till livet till extralågt sommarpris

Läs Lili Öst´s artikel Attraktionslagen och FOMO

Läs hunden Dexters säljtips – Dexter och Duvorna