Okategoriserade

Säljtips från Dexter del 2 – Hur du vinner varje morgon

Säljtips från Dexter del 2 – Hur du vinner varje morgon. Många läsare hörde av sig till mig efter måndagsbrevet härom veckan, som handlade om hur hunden Dexter vägrar att ge upp. Trots att han ligger under med 100 – 0 i den ständigt pågående matchen mellan honom och Duvorna.

Att inte ge upp då det tyder på att man har bestämt sig. Den inställningen gillade läsarna.

Idag tänkte jag ge dig ett annat av Dexters tips för hur man får en bra dag och framför allt så att starten blir bra. Det gör ju att rätt sak händer under resten av dagen, eller hur?

Hur gör Peter?

Därför tänkte jag göra en jämförelse mellan hur den genomsnittlige säljaren gör och hur Dexter gör. Vi börjar med säljaren Peter.

Väckarklockan ringer. Peter vaknar och tror inte att det är sant. Halvt medvetslös lyfter han armen och trycker på sin mobil. Han väljer inte knappen för att gå upp direkt. Istället väljer han knappen för snoooooooze…

Innerst inne vet han att det som händer är att han förlorar det försprång han har. Du vet, när man känner att man ligger före och har koll. Det snoozningen kommer leda till är en mer stressig morgon och att han kommer till jobbet med andan i halsen.

Förmodligen leder det till att han inte kan gå igång med det han borde göra direkt, förlorar tid och missar möjligheten att vinna säljstarten den dagen. Kort sagt, hans försäljning går ned.

Hur gör Dexter?

Nu har ju inte Dexter något säljjobb. Hans dagar ser ju lite annorlunda ut jämfört med Peters. Vi kan ändå lära oss en hel del om just det kritiska ögonblicket när man vaknar. Hur gör Dexter?

På morgnarna ligger Dexter och sover. När det är dags att gå ut för morgonpromenaden så väcker jag honom och frågar: – Ska vi gå ut?

Och det är då det händer…

  1. Han vaknar
  2. Sedan sträcker han på sig i något som liknar en yogaposition
  3. Han hoppar ned från sängen, viftar på svansen och är 100 % redo för att sätta igång.

En viktig skillnad till. När Peter vaknar är han morgontrött och grinig. Med Dexter är det tvärtom. Han är lika glad som han alltid är och på hugget.

Vad skulle hända om du försökte göra likadant? Hoppa över att snooza och hitta ett sätt att komma snabbt igång?

Att snabbt kunna ta sig från ett läge där du är 100 % passiv, alltså när du sover, till läget när du är 100 % aktiv, alltså redan igång med både din dag och ditt säljdistrikt, det är en vinnaregenskap inom affärer.

Om du alltid är vaken och ser dig om kring efter andra som gör bra saker så kommer det att gå bättre för dig. Följ bra och positiva människor (och djur) och ta det bästa från var och en blri ditt framgångsrecept.

Dexter vinner starten 100 % av alla dagar. Nu är bara frågan hur det kommer gå för dig?

Allt går!

Max

Läs Del 1 om Dexter – Dexter och Duvorna här

Vill du lära dig att bli bättre på att nå ut och få leads via sociala medier?
Anmäl dig till webinaret med Max och Nina här