Okategoriserade

Att byta upp sig

Det är verkligen märkliga tider. För ett par år sedan fanns det nog ingen, eller åtminstone mycket få, som hade örnkoll på vad elen kostade.

Då var det viktigaste med elen att den fungerade. Att om du tryckte på knappen till kökslampan så blev det ljust i köket. Om du tyckte att det var lite kallt och dragit inomhus så kunde du höja värmen för att inte frysa, utan att tänka på vad det kostade.

Numera vet snart alla vad elen ska kosta imorgon. Man läser det i nyheterna på radio och skriver om det i tidningarna.

Jag träffade till och med en kille som följde med i elpriset på sin mobiltelefon och när priset sjönk då startade han tvättmaskinen. Det också via mobilen. I sanning är det nya tider.

När elpriset stiger så är det klart att många vill se till att betala så lite som möjligt. Som ekonomin ser ut just nu blir det ju bara dyrare och dyrare att leva det vanliga livet. När räntan går upp och inflationen gör att matpriserna stiger så vill man kunna påverka allt som är möjligt.

Olika elbolag tar olika betalt. Många vill byta leverantör. Ett bra sätt att jämföra för att få reda på vilka elbolag som erbjuder lägst priser just nu, eller nu, eller när just du vill byta, är att ta hjälp av Byt Elbolag.

På deras webbsida kan du enkelt jämföra var just din elförbrukning kostar minst. Alltså där du får det billigaste elavtalet.

Det ligger ju i var och ens intresse att få det så bra man kan så att ens resurser går till det man vill använda dem till. Att få lampan att lysa vill man ju så klart, så billigt som möjligt.

Då är det bra att byta upp sig, även om det istället gör att man byter ned sig.

Alltså byta ned sig i pris, så att du kan göra något roligare för pengarna.