Monday Morning Letter

Äntligen blir du chef för din egen försäljning

Äntligen blir du chef för din egen försäljning. MAP blir din karta till exakt vad du ska göra på jobbet

I förra veckans Monday Morning Letter införde vi ett nytt säljbegrepp, MAP, Minimun Acceptable Performance. Det gjorde vi för att få bort ett av dom mest negativa uttrycken inom försäljning, Budget. (För dig som missat förra veckans brev hittar du det här).

Du lärde dig att med MAP i tre nivåer har du tre olika målsättningar med din säljmånad eller ditt säljår som DU har bestämt. Och det är bra, för då är det ju du som bestämmer över din försäljning. All min erfarenhet säger mig att det är då det brukar gå som bäst.

  1. MAP1 är det minsta du kan tänka vara nöjd med.
  2. MAP2 är en något högre siffra som du är hyfsat nöjd med
  3. MAP3 är ditt drömmål med perioden i fråga.

Och använder du dina MAP rätt kan du coacha dig själv. Det du ska få lära dig nu är hur du med hjälp av dom här tre siffrorna räknar fram och sedan styr dig själv till att göra det som krävs för att nå dina mål.

Så styr du dig själv med MAP

Vi säger som i ett exempel att du har satt upp MAP-mål för resten av säljåret, alltså från nu till siste december, det är ca 120 säljdagar dit om du jobbar måndag-fredag.

Vi antar att dina MAP-mål är:

MAP1 = 1 000 000 kr
MAP2 = 1 200 000 kr
MAP3 = 1 500 000 kr

Genom att du delar respektive MAP-mål med 120 dagar så får du reda på hur mycket du i snitt behöver sälja varje dag för att nå dina olika mål:

MAP1 = 8333 kr/dag
MAP2 = 10000 kr/dag
MAP3 = 12500 kr/dag

Självklart vet jag att ingen säljer för exakt samma summa varje dag. Det är därför du räknar ut snittet. Vissa dagar blir det lite mer och vissa lite mindre.

Äntligen blir du chef för din egen försäljning

Nu är nästa fråga. Vilken arbetsinsats behöver du lägga ner för att nå dom olika summorna?

Det är bara för dig att räkna ut!

Genom att du har koll på dom siffror som alla stjärnsäljare behöver ha.

Din:

– Snittorder

– Avslutsfrekvens

– Bokningfrekvens

Då kan du räkna ut exakt hur många möten eller telefonpresentationer du behöver göra för att klara dina MAP-mål.

Gör det här jobbet! Ta detta på allvar! Det gör att du kommer kunna styra dig själv till att nå säljmål du aldrig kunnat drömma om. Det gör också att du aldrig mer kommer behöva oroa dig för chefens budget. Den behövs inte. För det är du som är chef över din försäljning.

Äntligen! Eller hur?

Allt går!

– Max

OBS! Var med på webinaret på onsdag och lär dig att få många fler att se dina videos och live när du lägger ut på Social Media. Nina Jansdotter och jag ger våra bästa råd. Kostnadsfritt. Anmäl dig HÄR

Läs förra veckans Monday Morning Letter FÖRBJUD ORDET SÄLJBUDGET