JA! Boken som gör dig glad, Monday Morning Letter

Jag pratar om glädje

Jag pratar om glädje. Under hösten kommer du få lära känna alla oss 12 författare i boken JA! Boken som gör dig glad. Dels i intervjuer här på bloggen och senare dessutom LIVE i webinarserien som vi startar inom kort.

Först ut är Lili Öst, en spännande kvinna som är expert på Attraktionslagen och som kombinerar sin coaching med musik, eftersom hon är en mycket erfaren sångerska.

Lili Öst sprider glädje både som coach och som sångerska

Hej Lili! Vad kul att just du ska vara med i JA! Boken som gör dig glad. Berätta lite om vem du är och vad du jobbar med.

Jag arbetar som föreläsare, coach och artist och firar 40 år på scen nästa år. Jag kallar mig själv Changemaker och jag blir ofta beskriven som en dörröppnare, ögonöppnare och möjliggörare.

Detta gör jag utifrån min egen tvärvetenskapliga metodik SÅ KLART-metoden genom vilken jag hjälpt tusentals människor till insikt.

Jag brinner för att utveckla mindset och älskar att inspirera till en breddad syn på självledarskap. Därför jobbar jag med inställning, attityd och fokus med team och företag såväl som privatpersoner.

Jag har skrivit två böcker om personlig utveckling och drev podden Attraktionslagen 2.0 mellan 2018 och 2022, där 200 avsnitt finns online att botanisera i för den som är nyfiken på personutveckling.

Vad gör dig riktigt glad?

Oh, en så bra fråga! Jag har massor som gör mig glad, för jag väljer att känna glädje i det mesta! Att vara med och skriva en bok om glädje gör mig väldigt glad! Att skriva generellt gör mig glad.

Jag blir glad av att sjunga, framförallt när jag sjunger med min grupp Avec, och får befinna mig i en klang eftersom vi sjunger stämsång på hög nivå.

Mina barn gör mig obeskrivligt glad. Mina fina vänner, att jag har ynnesten att få jobba med det jag gör. Att föreläsa. Att måla. När jag märker att jag hjälpt någon av mina klienter till viktiga livsförändrande insikter gör mig väldigt glad.

Att vakna gör mig glad varje dag. Jag hittar källor till glädje varje dag i mitt liv. Ibland blir jag glad för stora saker, men mest blir jag glad för alla små vardagliga saker som finns i mitt liv. Riktigt glad blir jag av tanken på att jag lever!

Hur gör du för att inte bli passiv och nedtyngd av alla tråkigheter man hör och läser om?

Jag ransonerar ganska rejält i nyhetsrapporteringen, då jag anser att massmedias sätt att hålla människor gisslan genom rädsla är rent katastrofalt.

Negativt fokus kan aldrig skapa positiva resultat och rädsla gör oss handlingsförlamade och överväldigade. Alltså inte ett bra sätt att skapa en hållbar värld!

Jag kan konstatera problemen i världen men tillåter mig inte att gå in i känslan av dem. Som den empat jag är och dessutom högkänslig, skulle jag gå under om jag inte skyddade mig själv.

Så jag lyssnar in men disassocierar mig känslomässigt och mentaliserar informationen. På så sätt kan jag navigera positivt i en uppochnedvänd värld.

Jag pratar om glädje

Du är ju en av inspiratörerna och författarna i nya JA-boken. Vad fokuserar du på i ditt kapitel?

Jag pratar om glädje ur mitt lite annorlunda, breddade perspektiv. Pratar bl a om hur glädje är ett val och ger tips på hur vi kan göra för att skapa glädje inifrån och ut. Så vi inte bara kan känna glädje i reaktion på något utanför oss själva.

Vår egen glädje är en färskvara och är som sagt ett aktivt val vi behöver göra i varje given stund. Ju mer vi tar kommando över vår känsla glädje – desto härligare blir livet!

Vad önskar du dig mest av allt just nu?

Jag önskar självklart mig, min familj och mina vänner god hälsa, mycket glädje och uppfyllda drömmar.

Men det jag verkligen önskar mest av allt, är att den stora massan byter fokus. Då negativ fokusering aldrig skapar positiva resultat. Exkludering skapar aldrig inkludering, glädje och kärlek. Rädsla skapar aldrig harmoni.

Och maktgalenhet, egoism och brist på empati bidrar aldrig till människans psykiska hälsa och välmående.

Tack snälla du, vi ser mycket fram emot att läsa och inspireras av dig i höst.

 

Här beställer du JA! Boken som gör dig glad och bidrar på det sättet till forskningen för att lösa ett botemedel mot ALS.

  

Här läser du förra veckans Monday Morning Letter, som frågar dig När var du riktigt glad senast? Det är förövrigt det mest lästa brevet här på bloggen någonsin.