JA! Boken som gör dig glad

Jag expanderar när många andra deppar

Jag expanderar när många andra deppar. Under hösten kommer du få lära känna alla oss 12 författare i boken JA! Boken som gör dig glad. Dels i intervjuer här på bloggen och senare dessutom LIVE i webinarserien som vi startar inom kort.

Nu är det Pelle Johansson, företagaren som kommer från förorten i Göteborg och nu vill bygga upp ett investmentbolag. Dessutom debuterade han nyligen som författare. 

Hej Pelle. Häromåret gav du ut din debutbok ”Från Biskopsgården till Stureplan” och nu ska du vara med i JA! Boken som gör dig glad. Stort grattis till det.

Berätta lite om vem du är och vad du jobbar med.

Tack så mycket. Jag jobbar just nu i olika projekt med hotell, restauranger, it-bolag och spaverksamhet. Vi försöker bygga en portfölj av bolag i vårt investmentbolag.

Jag driver bolagen tillsammans med min fru och vi är båda operativa i olika roller. Förutom det så tränar jag mycket och tycker om goda viner.

Vad gör dig riktigt glad?

Det är alltid kul när det är kul. Det som gör mig

riktigt glad är när vi vänner träffas, gärna många, och äter och dricker gott. Då blir jag alltid lite extra glad.

Jag blir också självklart glad när det går bra för mina barn.

Alldeles särskilt glad blir jag när jag ser hur andra människor utvecklas. Både medarbetare och kunder. Då blir jag mer än glad; då blir jag lycklig.

Jag expanderar när många andra deppar

Hur gör du för att inte bli passiv och nedtyngd av alla tråkigheter man hör och läser om? Vi svämmas ju över just nu, vare sig vi vill eller inte.

Mitt tänk är att försöka vända upp det till något positivt. Jag tänker att nu är det många som är passiva och hoppas på ett bättre liv och då passar det bäst att göra fler insatser oftare.

I våra bolag expanderar vi nu när många andra dra ner. Vi ökar försäljningsinsatserna och marknadsföring och får då ett övertag.

Det är i backarna man rycker – som någon en gång skrev, eller hur Max?

Ja, det har du alldeles rätt i. Det är ju en av anledningarna till att JA-boken ges ut. Att hjälpa fler att få samma tanke.

Du är ju en av inspiratörerna och författarna i nya JA-boken. Vad berättar du om i ditt kapitel?

Att försöka identifiera var och när man skall säga ja och att alltid försöka se åt vilket håll man skall svänga när det känns både utmanande och roligt.

Det uppstår ofta tillfällen i livet som man senare förstod var en breaking point. Tänk om man kunde förstå det när det händer istället för flera år senare?

Spännande! Det ser vi fram emot att läsa. Avslutningsvis, vad önskar du dig mest av allt just nu?

Att kriget i Ukraina avslutas på ett hedervärt sätt för Ukraina.

Och att kineserna slutar stänga ner sina städer så vi får en normaliserad logistikkedja och mindre inflation.

Tack Pelle, vi ser fram emot att följa dig och läsa vad du skriver.

Här beställer du JA! Boken som gör dig glad och får 100 % positiva nyheter. Dessutom bidrar på det sättet till forskningen för att lösa ett botemedel mot ALS.

Här läser du förra veckans Monday Morning Letter, som frågar dig När var du riktigt glad senast? Det är förövrigt det mest lästa brevet här på bloggen någonsin.

 

Här läser du intervjun med Lili Öst, som pratar om glädje när hon coachar och dessutom sjunger om det