JA! Boken som gör dig glad, Monday Morning Letter

Att oroa sig är som att gunga på en gunghäst

Att oroa sig är som att gunga på en gunghäst. Under hösten kommer du få lära känna alla oss 12 författare i boken JA! Boken som gör dig glad. Dels i intervjuer här på bloggen och senare dessutom LIVE i webinarserien som vi startar inom kort.

Idag träffar vi Karin Klerfelt, coachen och författaren som älskar att dela ut guldstjärnor, förhandla och som skrivit boken Jacka upp priset. Hon ger en jättebra förklaring till det här med att oroa sig för saker…

Hej Karin! Vad gör dig riktigt glad?

Med risk för att vara lite nördig så blir jag riktigt glad av att hålla kurs eller föreläsning. Jag älskar mitt jobb och det är fantastiskt att få vara med och se när andra människor utvecklas och får aha-upplevelser.

Och på det sättet utvecklas ju jag och får egna aha-upplevelser.

Andra saker som gör mig glad är att vara i naturen, plocka blommor, dyka från en klippa en solig sommardag och förstås umgås med nära och kära. Att ha härliga samtal med dem som ger såväl riktiga gapskratt som meningsfulla insikter.

 

Gunghästen tar dig ingenstans

Hur gör du för att inte bli passiv och nedtyngd av alla tråkigheter man hör och läser om?

Jag har varit med så länge så jag vet att även detta kommer att gå över och det kommer att bli bra. Jag tränar på att fokusera på allt det positiva i stället, att oroa sig är som att gunga på en gunghäst.

Man lägger ned massor av energi, men man kommer precis ingenstans.

Detta är svårt, även för en som jag som tränat på ett helt liv på det. Om oron ändå smyger sig på, så gör jag något fysiskt, går ut och går, springer eller tränar på gymmet.

Du är ju en av inspiratörerna och författarna i nya JA-boken. Vad fokuserar du på i ditt kapitel?

Jag arbetar ju med att hjälpa människor att bli riktiga stjärnor på sälj, förhandling och att ta betalt. Precis som mina kunder träffar jag massor av kunder.

Ju gladare kund, desto bättre affär och samarbete är min tes. Därför har jag skrivit om hur vi kan göra våra kunder glada. Jag ger konkreta exempel som jag hoppas både kommer att inspirera läsaren och göra hen glad!

Vad önskar du dig mest av allt just nu?

Den är lätt. Fred i Ukraina.

Tack för pratstunden Karin, det blir spännande att läsa vad du skriver.

Här beställer du JA! Boken som gör dig glad och bidrar på det sättet till forskningen för att lösa ett botemedel mot ALS.

Här läser du förra veckans Monday Morning Letter, som frågar dig När var du riktigt glad senast? Det är förövrigt det mest lästa brevet här på bloggen någonsin.

Här läser du intervjun med Lili Öst, som pratar om glädje när hon coachar och dessutom sjunger om det

Här är intervjun med Pelle Johansson, som väljer att expandera och gå framåt när många andra deppar