JA! Boken som gör dig glad

Glädje kommer före framgång

Glädje kommer före framgång. Under hösten kommer du få lära känna alla oss 12 författare i boken JA! Boken som gör dig glad. Dels i intervjuer här på bloggen och senare dessutom LIVE i webinarserien som vi startar inom kort.

Idag träffar vi Bruce King, businesscoachen och författaren som älskar att dela ut guldstjärnor, förhandla och som skrivit många böcker, till exempel Psychoselling och 74 % av alla säljare suger.

Hej Bruce, det är så kul att du är en av författarna i JA! Boken som gör dig glad. Berätta lite om dig själv!

Hej Max, så kul att vara med i en JA-bok igen. ”Lite” är alltid utmanande. Jag har hjälpt och tränat människor att lära sig mer om försäljning, marknadsföring och personlig utveckling i mer än 35 år. Och förutom det har jag gjort massor av andra saker. Vill du veta mycket istället för lite är det bara att googla bruce AND king AND sales.

Vad gör dig riktigt glad?

Det där har ändrats mycket genom åren. Tidigare brukade jag vilja uppnå många saker för mig själv. Men nu har jag det mesta av det jag verkligen vill ha. Så då är det mycket mer inspirerande att hjälpa andra, så att de får det de verkligen vill ha. Då blir jag riktigt glad.

 

Livets viktigaste gåva är din tid

Vad har du för taktik för att inte gräva ned dig och bli ledsen, orolig för alla tråkiga saker som du läser eller ser?

Jag lärde mig för länge sedan att inte slösa min tid på att oroa sig för saker som jag inte direkt kan påverka. Att oroa dig för sådana saker är bara slöseri med livets viktigaste gåva, din tid. Vi har ju bara, var och en, en begränsad tid på en dag eller i ett liv. Därför fokuserar jag på saker som jag kan göra något åt. Det är mycket mer tillfredsställande och användbart.

Jag fokuserar också mycket på att vara tacksam. Vi har alla så mycket att vara tacksamma för som vi så ofta glömmer att tänka på, eftersom vi oroar oss för allt det andra.

 

Glädje kommer före framgång

Du är ju van JA-boksförfattare, eftersom det här blir tredje gången du är med. Vad fokuserar du på i ditt kapitel?

Min huvudpunkt är att glädje kommer före framgång – inte att du blir glad av att vinna framgångsrik. Det är fakta, inte bara något jag själv tycker. Se till att du först är glad och lycklig. Då ligger vägen öppen för dig att lyckas.

Du kommer få flera strategier och verktyg som du kan använda för att själv bli både glad och sedan framgångsrik.

Som avslutning. Vad önskar du mest av allt just nu?

Jag skulle vilja att det blev fred på den här lilla planeten som vi alla delar, i det här universumet.

Tack Bruce, vi längtar efter att läsa vad du skriver.

Här beställer du JA! Boken som gör dig glad och bidrar på det sättet till forskningen för att lösa ett botemedel mot ALS.

Här läser du förra Max senaste Monday Morning Letter, som frågar dig När var du riktigt glad senast? Det är förövrigt det mest lästa brevet här på bloggen någonsin.

Här läser du intervjun med Karin Klerfelt, som ger dig sin förklaring om det här med att slippa oroa sig, Att oroa dig är som att gunga på en gunghäst

Och här läser du intervjun med Lili Öst, som pratar om glädje när hon coachar och dessutom sjunger om det

Här är intervjun med Pelle Johansson, som väljer att expandera när många andra deppar