JA! Boken som gör dig glad, Monday Morning Letter, Okategoriserade

Jag hamnade utanför och lyckades vända det rätt

Jag hamnade utanför och lyckades vända det rätt. Under hösten kommer du få lära känna alla oss 12 författare i boken JA! Boken som gör dig glad. Dels i intervjuer här på bloggen och senare dessutom LIVE i webinarserien som vi startar inom kort.

Idag träffar vi Tobias Valdebenito, som tidigt hamnade totalt fel i livet och lyckades vända det rätt. Nu gör han precis allt han kan för att hjälpa ungdomar att slippa hamna utanför samhället och istället få chansen att lyckas i livet. 

Jag hamnade utanför livet

Hej Tobias! Vad kul att just du ska vara med i JA! Boken som gör dig glad. Berätta lite om vem du är och vad du jobbar med.

Jag är en samhällsentreprenör som är uppvuxen i Växjö. Genom livet har jag haft enorma utmaningar som jag både failat i och tagit mig igenom. Under min barndom hamnade jag i en ond värld bland kriminalitet och droger, som höll på att knäcka mig totalt.

Efter en lång och besvärlig väg tillbaka gör jag nu allt jag kan för att ungdomar inte ska hamna där jag hamnade.

Därför driver jag idag Young Future vars syfte är att hjälpa ungdomar ut ur utanförskap genom personlig utveckling, coaching och mentorskap.

Jag vill sprida de nycklar och verktyg som hjälpt mig att komma ut från mitt personliga utanförskap, till ungdomar för att ge dem en ärlig chans till förändring.

Vad gör dig riktigt glad?

Positiva människor och att få vara med och se ungdomar växa till att nå sin fulla potential. Det är så inspirerande att vara med och hjälpa någon att vända sitt liv till det positiva.

Hur gör du för att inte bli passiv och nedtyngd av alla tråkigheter man hör och läser om?

Tyvärr så fokuserar människor och medier oftast på det negativa, men varje dag sker det väldigt mycket positivt i världen, jag väljer hellre att påverkas av det.

Förr kunde jag bli motiverad av föreläsningar och inspirerande människor men motivationen rann ofta ut i sanden tills jag skapade en hel omgivning av motivation. Allt från sociala medier där mitt flöde består av 90% motivations- och inspirations inlägg. Men även av att skapa en omgivning av positiva och inspirerande människor.

Jag berättar om hur det gick snett och hur jag lyckades vända det

Du är ju en av inspiratörerna och författarna i nya JA-boken. Vad fokuserar du på i ditt kapitel?

Jag vill ge en teaser till min kommande bok. Där kommer jag dela med mig av de bästa verktygen och nycklarna som totalt förändrat mitt liv och mitt mindset. För att hitta mig själv och det liv jag vill leva så har jag läst över 100 böcker inom personlig utveckling och vill förmedla min tolkning på de bästa tipsen och verktygen.

Läsaren av JA-boken kommer få ta del av min resa från ett liv som är det svartaste svarta till hur jag hittade rätt och nu är tillfreds med både tillvaron och mig själv.

Vad önskar du dig mest av allt just nu?

Att få inspirera dig som läsare till att bli den bästa versionen av dig själv och att du ska bli förebilden världen och din omgivning behöver.

Tack Tobias, vi längtar efter att läsa vad du skriver.

Här beställer du JA! Boken som gör dig glad och bidrar på det sättet till forskningen för att lösa ett botemedel mot ALS.

Här läser du Monday Morning Letter, som frågar dig När var du riktigt glad senast? Det är förövrigt det mest lästa brevet här på bloggen någonsin.

Bruce King är en av Tobias förebilder, här läser du intervjun Glädje kommer före framgång med Bruce

Här läser du intervjun med Karin Klerfelt, som ger dig sin förklaring om det här med att slippa oroa sig, Att oroa dig är som att gunga på en gunghäst

Och här läser du intervjun med Lili Öst, som pratar om glädje när hon coachar och dessutom sjunger om det

Här är intervjun med Pelle Johansson, som väljer att expandera när många andra deppar