JA! Boken som gör dig glad

Så skyddar jag mig mot oro och grubblerier

Så skyddar jag mig mot oro och grubblerier

Så skyddar jag mig mot oro och grubblerier. Under hösten kommer du få lära känna alla oss 12 författare i boken JA! Boken som gör dig glad. Dels i intervjuer här på bloggen och senare dessutom LIVE i webinarserien som vi startar inom kort.

Idag träffar vi Nina Jansdotter, som du som läser den här bloggen säkert känner igen, vi kör ju tillsammans träning i Sociala Medier. Nina är författare och influenser.

Vad kul att just du ska vara med i JA! Boken som gör dig glad. Berätta lite om vem du är och vad du jobbar med.

Jag har många hattar. Jag är beteendevetare, karriärcoach, influencer, författare och PR-konsult, eventarrangör, bland annat. Och nätverkare. Genom nätverkandet skapas många synergier.

Vad gör dig riktigt glad?

Att träna påverkar mig positivt. Likaså att vara i naturen. Och att hänga med de jag gillar.

Hur gör du för att inte bli passiv och nedtyngd av alla tråkigheter man hör och läser om?

Jag har fokus på det jag själv har på gång här och nu. Och jag minimerar tiden jag läser nyheter. Dessutom umgås jag och jobbar med människor som inte bara pratar om hemskheter hela tiden.

Jag mediterar och tränar mentalt för att minska oro. Det gör jag också för att vara närvarande och i bättre balans. Så skyddar jag mig mot att dras med i grubblerier om negativa framtidsscenarier. För att det här ska fungera krävs det jobb och aktivt eget ansvar från min sida.

Och nej, det är inte alltid ’lätt’. Men det är helt klart värt tiden jag lägger ned på det.

Att våga säga nej för att kunna säga JA

Du är ju en av inspiratörerna och författarna i nya JA-boken. Vad fokuserar du på i ditt kapitel?

Jag har fokus på att för att kunna säga ja så behöver du även kunna säga nej till något. Att säga nej ibland utan att få dåligt samvete skapar nämligen mer utrymme för dig själv och det du vill – egentligen.

Vad önskar du dig mest av allt just nu?

Jag håller på och jobbar med ett stort internationellt case i höst och jag hoppas att vissa ansträngningar där snart ska ge frukt för då öppnas många fler möjligheter för mig och det team jag jobbar med. Och då blir det åka av och något som kommer att gagna många fler än oss i kärnteamet.

Tack snälla du, vi ser mycket fram emot att läsa och inspireras av dig i höst.

 

Här beställer du JA! Boken som gör dig glad och bidrar på det sättet till forskningen för att lösa ett botemedel mot ALS.

Här läser du Monday Morning Letter, som frågar dig När var du riktigt glad senast? Det är förövrigt det mest lästa brevet här på bloggen någonsin.

Tobias Valdebenito hamnade utanför samhället i en mörk värld redan som ung. Här berättar han hur han tog sig ur.

Bruce King är en internationell auktoritet inom försäljning och marknadsföring, här läser du intervjun med Bruce. Glädje kommer före framgång

Här läser du intervjun med Karin Klerfelt, som ger dig sin förklaring om det här med att slippa oroa sig, Att oroa dig är som att gunga på en gunghäst

Och här läser du intervjun med Lili Öst, som pratar om glädje när hon coachar och dessutom sjunger om det

Här är intervjun med Pelle Johansson, som väljer att expandera när många andra deppar