JA! Boken som gör dig glad

Tankar är till för att förverkligas

Tankar är till för att förverkligas. Under hösten kommer du få lära känna alla oss 12 författare i boken JA! Boken som gör dig glad. Dels i intervjuer här på bloggen och senare dessutom LIVE i webinarserien som vi startar inom kort.

Idag träffar vi Joakim Wiedesheim, entreprenören som hjälper både människor och företag inom industrin att utvecklas. Dessutom har han ett stort intresse för motorsport.

Hej Joakim! Vad kul att just du ska vara med i JA! Boken som gör dig glad. Berätta lite om vem du är och vad du jobbar med.

Jag heter Joakim Wiedesheim och jobbar som VD i Polymercentrum & PTI. Den ena är ett är ett teknikcenter och det andra ett kompetensutvecklingscenter åt industrin. Där hjälper vi företagen i plastindustrin att utvecklas och kompetensutveckla sin personal.

Vad gör dig riktigt glad?

Sann glädje är att hjälpa andra att lyckas. Lycka är också att se de små ögonblicken och att glädjas åt dem varje dag. Det kan vara en vacker soluppgång, ett samtal men någon man tycker om, ett träningspass, ett bra möte eller något annat.

Att finna glädje i de små tingen gör livet så mycket gladare att leva. Min erfarenhet är också att det blir lättare att ta sig an utmaningar och klara dem eftersom det är närmare till ditt bästa jag.

Alltså, när du mår bra är det lättare att prestera bra. Själv tar jag det dock ett steg längre: Vill jag prestera världsklass måste jag också må världsklass.

Var försiktig med vad du tänker

Hur gör du för att inte bli passiv och nedtyngd av alla tråkigheter man hör och läser om?

För det första skall man vara oerhört försiktig med vad man tänker. Om du matar din hjärna med hemskheter och dåligheter kommer hjärna lättare falla in i de tankemönstren också.

Det är självklart för de flesta att om du konstant äter osund mat kommer din kropp inte må bra eller att om du aldrig servar din bil kommer den att gå sönder. Det gäller i allra högsta din hjärna och dina tankar också.

Du är ju en av inspiratörerna och författarna i nya JA-boken. Vad fokuserar du på i ditt kapitel?

Jag fokuserar på tankar och att våga genomföra annorlunda tankar som du själv tror på. Om du gör som alla andra kommer du uppnå samma resultat som alla andra med endast små nyanser i skillnader.

Vill du verkligen lyckas behöver du hitta nya ”vägar” eller helt enkelt ha andra ingredienser eller blanda dem i en annan ordning. Det innebär tänka nya tankar och faktiskt genomför dem också.

Tankar är till för att förverkligas – var därför försiktig med vad du tänker

Vad önskar du dig mest av allt just nu?

Jag önskar att alla som läser JA-boken tar till sig av innehållet och utvecklas till ett bättre jag. Jag önskar också att vi alla lyckas behålla positiva tankar och glädje trots den tuffa tid vi är i nu.

Tack snälla du, vi ser mycket fram emot att läsa och inspireras av dig i höst.

Läs JA! Boken som gör dig glad!

Här beställer du JA! Boken som gör dig glad och bidrar på det sättet till forskningen för att lösa ett botemedel mot ALS.

Vill du läsa vad flera av Ja-bokens författare tycker?

Här läser du Max Söderpalms Monday Morning Letter, som frågar dig När var du riktigt glad senast? Det är förövrigt det mest lästa brevet här på bloggen någonsin.

Tobias Valdebenito hamnade utanför samhället i en mörk värld redan som ung. Här berättar han hur han tog sig ur och vände det rätt

Stefan Sebö säger: Du är född med massor av förutsättningar. Fokusera på det!

Nina Jansdotter, berättar om hur hon gör för att slippa oro och grubblerier om framtiden

Bruce King är en internationell auktoritet inom försäljning och marknadsföring, här läser du intervjun med Bruce. Glädje kommer före framgång

Här läser du intervjun med Karin Klerfelt, som ger dig sin förklaring om det här med att slippa oroa sig, Att oroa dig är som att gunga på en gunghäst

Och här läser du intervjun med Lili Öst, som pratar om glädje när hon coachar och dessutom sjunger om det

Här är intervjun med Pelle Johansson, som väljer att expandera när många andra deppar