JA! Boken som gör dig glad

Det är faktiskt coolt att vara snäll

Det är faktiskt coolt att vara snäll! I vår serie med intervjuer i samband med JA! Boken som gör dig glad får du här läsa en intervju med Liza Björklund, som är ansvarig för stiftelsen som vi samarbetar med.

Hej Liza! Du är ju ansvarig på Sparc Future, som är initiativtagare till ALS-insamlingen som JA-boken stödjer. Berätta lite om dig själv.

Jag tillsammans med min älskade man Erik är grundare av Sparc Group, en koncern inom installationsbranschen med fokus på människorna i bolaget. Tillsammans med vårt grymma team jobbar vi stenhårt för att ha världens nöjdaste medarbetare.

I det dagliga arbetar jag som projektledare med fokus på att utveckla och inspirera. Som en del i det arbetet ansvarar jag bland annat för vår akademi där vi utbildar våra medarbetare i både personlig utveckling, ledarskap och teambuilding.

Jag älskar mötet med människor och det är möten mellan människor vi skapar en framåtrörelse som är svårslagen.

Vad gör Sparc Future?

Sparc Future är vår stiftelse för att bidra till ett bättre samhälle. Genom projekt och välgörande ändamål vill vi göra skillnad på riktigt.

Vi vill vara med och skapa en hållbar framtid med fler välmående människor. Jag tror att om vi tillsammans hjälps åt med de medel vi har tillgängliga blir det snabbt en stor positiv skillnad.

Vi vill hjälpa till att hitta ett botemedel till ALS

Hur kom det sig att ni drog igång en insamling just för ALS-forskningen? Varför är det viktigt, tycker du?

ALS är en fruktansvärd sjukdom där det bara i Sverige insjuknar ca 220 personer om året. Vi är många som har en anhörig eller någon i vår närhet som har drabbats. Därför är det viktigt att vi tillsammans, med alla medel vi kan, hjälps åt att bekämpa sjukdomen och bidrar till att det skapas ett botmedel.

När vi startade Sparc Future fick vi möjligheten att tillsammans med våra medarbetare starta en insamling för något som låg oss nära.

Vi startade insamlingen med en Icebucket-challenge till stöd för vår vän Börje Salming i en gemensam kamp mot ALS där 253 av våra medarbetare deltog.

I samarbete med JA! Boken skapas nu möjligheten för att så många fler kan vara med och bidra.

Hur gör du för att ducka för alla negativa och tråkiga nyheter, som sänds ut dag och natt?

Jag känner att det är viktigt att filtrera och välja med omsorg, jag vill vara delaktig i det som händer runt oss men jag kan inte låta det äta upp mig.

Det är viktigt att vara medveten om de negativa som händer samtidigt som jag inte låter det definiera mitt liv och jag försöker att fokusera på det positiva och hjälpa till för att göra livet lite gladare.

Vad ser du fram emot med JA! Boken som gör dig glad?

Jag ser fram emot positiv läsning som kommer ge mig nycklar till en gladare framtid. Man lär sig alltid något kul och nu när boken även bidrar till ALS forskningen så känns det verkligen som en win-win.

Vad gör dig glad annars?

När jag får vara med min familj och mina vänner, umgås och skratta tillsammans. Det gör mig glad hela vägen in i själen.

Särskilt när vår lillgamla 7-åring kläcker en härlig kommentar, då känner jag livet i mig.

Vad önskar du dig mest just nu?

Jag önskar att vi ska få må bra och att vi ska lära oss att bli bättre på att ta hand om varandra och vår värld.

Det är faktiskt coolt att vara snäll!

Tack för en trevlig pratstund Liza och lycka till! Det är faktiskt coolt att vara snäll

JA! Boken som gör dig glad

Vill du läsa JA-boken du också? 12 författare som vill hjälpa dig att bli ännu gladare har skrivit varsitt inspirerande kapitel. 15 kr per såld bok går till hjärnforskningen för att hitta en lösning på ett botemedel till ALS.

Beställ boken här

Här läser du Max Söderpalm´s Monday Morning Letter, som frågar dig När var du riktigt glad senast? Det är förövrigt det mest lästa brevet här på bloggen någonsin.

Tobias Valdebenito hamnade utanför samhället i en mörk värld redan som ung. Här berättar han hur han tog sig ur. Läs hur han vände det rätt

Nina Jansdotter, berättar om hur hon gör för att slippa oro och grubblerier om framtiden.

Bruce King är en internationell auktoritet inom försäljning och marknadsföring, här läser du intervjun med Bruce. Glädje kommer före framgång

Här läser du intervjun med Karin Klerfelt, som ger dig sin förklaring om det här med att slippa oroa sig, Att oroa dig är som att gunga på en gunghäst

Och här läser du intervjun med Lili Öst, som pratar om glädje när hon coachar och dessutom sjunger om det

Här är intervjun med Pelle Johansson, som väljer att expandera när många andra deppar

Joakim Wiedesheim talar om att Tankar är till för att förverkligas