JA! Boken som gör dig glad, Monday Morning Letter

Motsatsen till JA är AJ

Motsatsen till JA är AJ. Under hösten kommer du få lära känna alla oss 12 författare i boken JA! Boken som gör dig glad. Dels i intervjuer här på bloggen och senare dessutom LIVE i webinarserien som vi startar inom kort.

Idag träffar vi Magnus Helgesson, entreprenören, coachen och författaren som hjälper både människor och företag att nå sina drömmars mål. 

Dags igen för en ny Ja-bok. Vad kul att just du ska vara med igen. Berätta lite om vem du är och vad du jobbar med.

Jag har varit entreprenör sedan jag var tonåring. 1993 startade jag den första restaurangen i det som skulle bli en av Sveriges största restaurangkedjor Harrys.

Idag jobbar jag som coach och föreläsare. I den rollen har skrivit flera uppskattade böcker. Till exempel 0 till 700 miljoner och Framgång lämnar spår.

Tackbrev och motsatsen till JA

Vad gör dig riktigt glad?

Jag är så glad att det äntligen kommer en ny JA-bok. Det gör mig riktigt glad att vara med i den för jag vet hur mycket glädje boken ger.

Den gör att många fler kan få byta sina tankar till positiva. Jag har sett hur mycket beslutsångest den kan plocka bort om man läser boken.

Och som jag skrev i den första JA boken som jag var med i. Många tror att motsatsen till JA är nej.

Motsatsen till JA är ju faktiskt AJ, som min dotter Molly sa när hon var 14 år. Nu har hon hunnit bli 22 år och bor i Las Vegas.

Jag blir också riktigt glad när jag får tackbrev från människor som använt mina verktyg och därigenom lyckats nå sina drömmars mål.

Hur gör du för att inte bli passiv och nedtyngd av alla tråkigheter man hör och läser om?

Livet är kort och det är jag som ansvarar för att det blir som jag vill.

Därför njuter jag av livet med goda vänner och håller mig till positiva rutiner.

Du är ju en av inspiratörerna och författarna i nya JA-boken. Vad fokuserar du på i ditt kapitel?

Fokus ligger på att JA är ju också ett svar… Och ibland får man leta ett tag innan man hittar det rätta att säga JA till.

Vad önskar du dig mest av allt just nu?

Det kanske låter som en gammal klyscha, men jag menar det verkligen. Det jag önska mig mest av allt är att det blev fred på jorden.

Tack från hela mitt hjärta att jag får vara med i JA-boken.

Tack snälla du, vi ser mycket fram emot att läsa och inspireras av dig i höst.

LÄS JA! Boken som gör dig glad

Vill du läsa JA-boken du också? 12 författare som vill hjälpa dig att bli ännu gladare har skrivit varsitt inspirerande kapitel. 15 kr per såld bok går till hjärnforskningen för att hitta en lösning på ett botemedel till ALS.

BESTÄLL HÄR

Här läser du Monday Morning Letter, som frågar dig När var du riktigt glad senast? Det är förövrigt det mest lästa brevet här på bloggen någonsin.

Tobias Valdebenito hamnade utanför samhället i en mörk värld redan som ung. Här berättar han hur han tog sig ur och vände det rätt.

Nina Jansdotter, berättar om hur hon gör för att slippa oro och grubblerier om framtiden

Bruce King är en internationell auktoritet inom försäljning och marknadsföring, här läser du intervjun med Bruce. Glädje kommer före framgång

Stefan Sebö vill att du ska fokusera på att du är född med massor av förutsättningar

Här läser du intervjun med Karin Klerfelt, som ger dig sin förklaring om det här med att slippa oroa sig, Att oroa dig är som att gunga på en gunghäst

Och här läser du intervjun med Lili Öst, som pratar om glädje när hon coachar och dessutom sjunger om det

Här är intervjun med Pelle Johansson, som väljer att expandera när många andra deppar

Joakim Wiedesheim talar om att Tankar är till för att förverkligas