Monday Morning Letter, Nätverka dig till framgång

Vi behöver lära oss att nätverka igen

Vi behöver lära oss att nätverka igen

Välkommen till veckans Monday Morning Letter. I dag fokuserar vi på en upptäckt som vi har gjort. En allvarlig förändring, som började under pandemin. Och som nu påverkar affärslivet i Sverige negativt.

Vi behöver lära oss nätverka igen!

Det finns en stor anledning till att många behöver lära sig mer om hur det går till att mingla och knyta kontakter på fysiska nätverksträffar.

Under pandemin, när allt som vi tidigare hade gjort i det mänskliga mötet flyttade online, vande många sig av med att träffa en människa, skaka hand och se varandra i ögonen.

Du vet, på det sättet som man tidigare snabbast lärde känna en ny människa.

Alla behövde lära sig att köra möten via olika plattformar, man använde mobilen med både chattfunktioner och sociala medier för att kontakta varandra.

Och summan av det var att många vande sig vid att ha med sig mobilen överallt, och att använda den oavbrutet. Även efter pandemin, när allt öppnade upp igen, när man började träffa människor fysiskt igen.

Man går dit, fast nätverkar inte

Det har gjort att vi ser många som idag går på fysiska nätverksträffar och lägger större delen av tiden på att titta på sin mobil istället för att knyta nya kontakter.

Förmodligen för att hålla kontakten med människor som INTE är på nätverksträffen.

Det blir ju dubbelfel. Dels missar personen möjligheterna att knyta kontakter och hitta nya kunder bland de som är på eventet. Dels uppfattar ju andra personen som ointresserad och oartig, vilket inte är bra egenskaper om man snabbt vill bli en omtyckt affärskompis.

Det är därför Nätverka dig till framgång viktig, både boken, vår kommande webbkurs och våra kostnadsfria webinars.

Känner du att du har tappat lite av förmågan att vara öppen ute bland folk? Då kan råden här hjälpa dig att hitta tillbaka.

Ett möte i verkliga livet är oslagbart om man jämför med en ny kontakt på en social medieplattform. Det är öga mot öga som man lär känna varandra ordentligt.

Det är snabbaste sättet att hitta nya kontakter, följare och kunder.

För nu behöver vi lära oss att nätverka igen.

Allt går!

– Max