Monday Morning Letter, Nätverka dig till framgång

3 smarta tips för att lyckas med ditt nätverk på LinkedIn – Monday Morning Letter

3 smarta tips för att lyckas med ditt nätverk på LinkedIn – Välkommen till veckans Monday Morning Letter!

Vad kul det var! Jag surfar fortfarande på alla positiva känslor från torsdagens inspirerande webinar Så når du ut med dina inlägg på sociala medier.

Mer än 300 anmälde sig och energin var skyhög. Vi har aldrig fått så mycket lyssnarfrågor. Missade du det? Lugn, poddavsnittet är släppt, lyssna på det här.

Den här veckan fokuserar vi på LinkedIn. Anledningen till det är att jag träffar många som säger att det är svårt att nå ut där. Hur gör man för att få spridning på sina inlägg och bygga ett stort, engagerat nätverk?

LinkedIn är som en stor sandlåda där alla innerst inne egentligen vill sälja till alla. Det är viktigt att du kommer ihåg.

Eftersom det är profilerat som en businessplattform, så det handlar i stort sett allt om det som händer på jobbet, inom rekrytering och försäljning.

I den kommande boken Nätverka dig till framgång ger vi mer än 30 konkreta tips på hur du kan få fart detta.

Här får du några viktiga smakprov att prova i veckan som kommer.

Tänk dig ett oändligt stort mingelrum där det pågår ett oändligt antal hisspresentationer, intervjuer och säljpresentationer.

Hur ska du orientera dig och vad ska du göra för att hamna rätt i en sådan nätverkarmiljö?

Rätt svar är: Ge värde till dina kontakter

Därför får du här är 3 konkreta punkter som är exempel på saker som du kan göra i dina och andras inlägg. Alltså 3 smarta tips för att lyckas med ditt nätverk på LinkedIn

För att stärka din nätverkskarma och för att få respekt av dina följare.

Gör så här:

  1. Gör inlägg som är peppande och motiverande. I dessa dystra tider behövs så mycket pepp som möjligt. Det är bra för din karma att göra andra människor glada. Min erfarenhet är att det dessutom ger bra feedback.
  2. Lyft fram duktiga personer i ditt nätverk. Vi tar det igen, lyfta andra känns bra i nätverkshjärtat och ökar din nätverkskarma.
  3. Gilla och kommentera inlägg hos andra och inte bara hos dig själv. Det enklast sättet att bli poppis. Nuförtiden kollar alla vilka det är som gillar det man lägger ut. Det är folk man ser som riktiga kompisar.

Det här är bara en liten del av allt du kan göra. Vill du ha hela kartan och alla våra råd? Missa inte att beställa boken, där du får allihop.

Jobbar du långsiktigt efter det här kommer ditt LinkedIn-nätverk att vara både större och mycket mer engagerat.

Sätt fart direkt och gör en jättebra vecka.

Allt går!

– Max