Jag längtar till Italien

Jag längtar till Italien. Har du varit där? Då antar jag att du precis som jag längtar tillbaka. Igen, igen och igen. Vad är det egentligen som lockar så mycket? Det funderar jag ofta på. Framförallt nu på hösten och vintern, när mörkret har lagt sig och regnet piskar ned. Det är precis då som åtminstone jag vill dit som mest.

Solen är det första jag tänker på. Det behöver inte vara stekande hett och sol hela tiden, det är mer klimatet som jag gillar. Att kunna gå ute och känna att det verkligen är varmt.

 

Restaurangerna kommer sedan. Att kunna sitta ute och äta en god italiensk middag med familj och vänner. Utan att känna någon stress och bara kunna njuta av en lång måltid är en underbar känsla. Hittar du ett guldställe är det ofta något som är hemtrevligt snarare än flådigt. Atmosfären som skapas på mysiga italienska restauranger är helt enkelt fantastisk.

Det gör att vi måste ta upp vinet och den goda italienska ölen. Det känns verkligen som semester att åka till en vingård för att promenera en stund bland gårdens vinrankor innan man får provsmaka vad just det stället har för olika smaker. Italien är ju ett av världens mest kända vinländer så det går aldrig fel.

En del av Italien som jag verkligen ser fram emot att besöka en stad i Toscana. Det har jag kvar att upptäcka. Att ta en resa till städer som Florens eller Pisa och bara vara där. Vill man se på sevärdheter är det lutande världsberömda tornet i Pisa ett måste. Det skulle heller inte vara dumt att besöka Ponte Vecchio, bron som härstammar sedan romartiden och byggdes om på 1300-talet.

Att njuta av livets goda

Det handlar om livets goda. Just det som italienarna är så bra på att njuta av. Shopping, sevärdheter, god mat och dryck. Allt i ett härligt klimat. Det känns som att nästa gång jag reser, åker jag dit.

Ett måste för den som är intresserad av fotboll är ju att pricka in en match med stadens hemmalag. Jag har haft förmånen att se några matcher på plats och det är en suverän upplevelse.

Funderar du på en resa till Italien i allmänhet och till Toscana i synnerhet är det bara att bestämma sig, planera och boka in.

Vi får se vem av oss som kommer dit först, jag tippar på att det blir jag. Om det blir vinter eller tidig vår, återstår att se. Det enda jag vet är att när jag stiger av flygplanet, hämtat väskan och efter en kort taxiresa har jag nått mitt resmål. Då kommer jag gå ut och andas in den Toscanska luften. Ta en promenad till ett litet, mysigt italienskt café. Sedan beställer jag en äkta italiensk cappucino, som inte liknar någon andra någonstans i världen.

Då är ett av mina mål uppnådda. Så när jag säger som i rubriken: Jag längtar till Italien. Då menar jag det verkligen, det är ingen sliten gammal slagdänga. Och jag antar att du ska dit också…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *